تجمل‌گرایی؛ عامل اختلاف طبقاتی در جامعه
کد خبر: 3819717
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۴

تجمل‌گرایی؛ عامل اختلاف طبقاتی در جامعه

گروه اجتماعی ــ عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه بر عدم نگاه افراطی و تفریطی به تجمل‌گرایی تأکید کرد و گفت: تجمل‌گرایی در جامعه موجب به‌وجود آمدن اختلاف طبقاتی می‌شود.

تجمل‌گرایی؛ عامل اختلاف طبقاتی در جامعه

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیامک جعفرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، با اشاره به اینکه تجمل‌گرایی، نقطه مقابل ساده‌زیستی است، اظهار کرد: همان‌گونه که در آیات و روایات متعدد مشاهده می‌کنیم، همواره بر ساده‌زیستی تأکید شده است.
وی ادامه داد: تجمل‌گرایی در واقع از زیبایی و جمال می‌آید و هیچ انسانی از زیبایی بیزار نبوده و زیبایی را دوست دارد و خداوند متعال نیز اینگونه است، اما در واقع گرایش به تجملات ناپسند و مذموم دانسته شده است.
جعفرزاده با بیان اینکه تنوع‌طلبی و تجمل‌گرایی با یکدیگر تفاوت دارند، افزود: انسان ذاتاً تنوع‌طلب بوده، اما تجمل‌گرایی در واقع اینگونه است که انسان می‌خواهد داشته‌های خود را به رخ دیگران کشیده و خود را برتر از دیگران نشان دهد.
وی با اشاره به اینکه مال‌اندوزی و تجمل‌گرایی موجب می‌شود تا انسان دیگران را به تمسخر بگیرد، خاطرنشان کرد: همین امر موجب می‌شود تا شاهد اختلاف طبقاتی عظیمی در جامعه باشیم و افراد تجمل‌گرا همواره فکر می‌کنند که می‌توانند به قدرت دست یابند.
این استاد فقه و اصول با تأکید بر اینکه هیچ انسانی نمی‌تواند به‌طور کامل از تجملات و زیبایی را به دور بماند، تصریح کرد: باید از نگاه افراطی و تفریطی نسبت به تجمل‌گرایی پرهیز کنیم.
وی یادآور شد: سبک زندگی که خداوند متعال در قرآن کریم بر آن تأکید کرده این است که خانواده‌ها زندگی ایمانی تؤام با تقوا و معنویت داشته باشند و اگر انسان در زندگی به خدا باوری برسد، تجملات برای او معنی نخواهد داشت.
انتهای پیام

captcha