ادعیه امام سجاد(ع)؛ نشان‌دهنده راه جهان‌بینی و شریعت
کد خبر: 3841657
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۵

ادعیه امام سجاد(ع)؛ نشان‌دهنده راه جهان‌بینی و شریعت

گروه معارف - رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه تأکید کرد: مردم باید در تصمیم‌گیری و جهان‌بینی احکام و شریعت خود در دعا، عرفان و اخلاق به کتب ادعیه امام سجاد(ع) رجوع کنند و راه هدایت و عصمت را بیابند.

ادعیه امام سجاد(ع)؛ نشان‌دهنده راه جهان‌بینی و شریعت

حجت‌الاسلام‌‌والمسلمین سیدجواد میرمهدی‌پور، رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌غربی، بیان کرد: به اعتقاد شیعیان، اهل بیت(ع) علم و عصمت الهی دارند. از این‌ رو امام سجاد(ع) بهترین راه را برای تبلیغ دین و شریعت داشته‌اند که دین را در قالب دعا، نماز، عرفان، اخلاق و مدارا با مردم و احزاب و تشکل‌ها و حاکمیت موجود در آن زمان تبلیغ می‌کردند.

وی افزود: مردم باید در تصمیم‌گیری و جهان‌بینی احکام و شریعت خود در دعا، عرفان و اخلاق به کتب ادعیه امام سجاد(ع) رجوع کنند و راه هدایت و عصمت را بیابند.

میرمهدی‌پور ادامه داد: زندگی فردی و اجتماعی حضرت زین‌العابدین(ع) همراه با طهارت و بصیرت و اخلاق دینی بوده و شیوه مبارزه حضرت با حاکمان ظالم زمانه خود به شکل مدارا و دعا و رعایت رفتارهای اجتماعی بود.

وی تصریح کرد: ایشان سبک زندگی اسلامی را به مردم بیان می‌کردند و می‌آموختند و از جمله القاب حضرت علی‌بن‌حسین(ع) می‌توان به سجاد و زین‌العابدین اشاره کرد که امام محمدباقر(ع) فرمود: پدرم، هیچ‌یک از نعمت‌های الهی را یاد نمی‌کرد، مگر آنکه سر به سجده می‌نهاد، هیچ حادثه ناگواری از او رد نمی‌شد، جز آنکه سجده می‌کرد، هیچ نیرنگ حیله‌گری از او دفع نمی‌‌گردید، مگر آنکه سر به سجده می‌نهاد، از هیچ نماز واجبی فراغت نمی‌یافت، مگر اینکه به سجود می‌رفت، هرگز موفق به اصلاح و آشتی بین دو نفر نمی‌شد، جز آنکه سجده شکر به‌ جای می‌آورد، بنابراین نشانه‌های سجود در تمام اندام سجده‌اش آشکار بود و از این‌ رو ایشان را سجاد یعنی بسیار سجده‌کننده نامیدند.

رئیس مرکز مطالعات ادیان و اقوام دانشگاه ارومیه بیان کرد: صحیفه سجادیه که به زبور آل‌محمد مشهور بوده، اثر بی‌نظیری در جهان اسلام است که در کنار قرآن کریم و نهج‌البلاغه کتابی باعظمت و ارزشمند بوده و از دیگر آثار به‌جامانده از امام سجاد(ع)، مجموعه‌ای تربیتی و اخلاقی به نام رساله حقوق است که امام در آن وظایف گوناگون انسان در برابر خدا، خود و دیگران را با بیانی شیوا و گویا نگاشته و مجموعه حقوقی که در این رساله ذکر شده ۵۱ حق است.
انتهای پیام

captcha