فاز اول طرح خوشه صنعتی فرآوری محصولات باغی آذربایجان‌غربی به اتمام رسید
کد خبر: 3825000
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۰
از سوی جهاددانشگاهی آذربایجان‌غربی؛

فاز اول طرح خوشه صنعتی فرآوری محصولات باغی آذربایجان‌غربی به اتمام رسید

گروه اجتماعی ــ از سوی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی، فاز اول از مجموع شش فاز اجرای طرح خوشه صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور استان به اتمام رسید.

فاز اول طرح خوشه صنعتی فرآوری محصولات باغی سیب و انگور استان به اتمام رسید

حبیب ولی‌زاده، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، اظهار کرد: با راه‌اندازی کامل این خوشه صنعتی، شرکت‌های عضو، امکان انباشت سرمایه و مهارت‌ها را برای یکدیگر به وجود می‌آورند که می‌تواند موجب تولید کالاهای متفاوت با کیفیت مناسب و تعدیل قیمت محصولات تولید شده با توجه به بازارهای مختلف و با توجه به سود بیشتر گردد و همچنین باعث تعلیم نیروهای متخصص با توجه به تکنولوژی روز و افزایش مهارت‌ها در این صنعت خواهد گردید.

وی صرفه ناشی از تنوع، مقیاس، تجمیع، صرفه‌های بیرونی، دستیابی به کارایی جمعی، دستیابی به بسيج منابع مالی و انسانی، دستیابی و سرمایه‌گذاری به مراحل كوچك و با ريسك پايين، دستیابی به بستری برای صعود و بالندگی شركت‌های كوچك، دستیابی به امكان انباشت سرمايه و مهارت‌ها را برای اعضای خوشه، افزايش قدرت رقابت‌پذيری در بازارهای جهانی و توان صادراتی برای اعضای خوشه، شكل‌گيری پيوندهای پيشين و پسين بين شركت‌های درون خوشه، تبادل قوی اطلاعات بين شركت‌ها، نهادها و افراد در دورن خوشه‌ها و محيطی خلاق و نوآور، دستیابی به شبكه‌های تجاری و پيوندهای تجاری كارآمد با بازارهای بزرگ و دوردست و توسعه خوشه و هر یک از اعضای خوشه را از اهداف اجرایی این پروژه عنوان کرد.

ولی‌زاده با اشاره به اینکه این خوشه در 6 مرحله خدمات خود را اجرایی می‌کند، تصریح کرد: مطالعه شناختی و کسب تصویری جامع از خوشه، آماده، تدوین برنامه عمل (Action Plan)، اجرا و پیاده‌سازی برنامه عمل، کنترل و نظارت و خروج از خوشه از مراحل اصلی اجرایی خوشه صنعتی محصولات باغی سیب و انگور استان می‌باشد.

وی با اشاره به دستاوردهای مورد انتظار از اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: رشد و توسعه خوشه و اعضای آن، تولید به مقیاس اقتصادی، بهره‌وری و کارایی منابع، دستیابی به بازار جهانی، رفع مشکلات و موانع موجود بر سر راه اعضای خوشه از دستاوردهای اجرایی این خوشه صنعتی می‌باشد.

معاون پژوهشی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای توسعه خوشه‌های صنعتی باید مطالعه کافی و موثری پیرامون مسایل مختلف آن انجام داد، یادآور شد: توسعه خوشه‌های صنعتی نیازمند شناخت دقیق فعالان اصلی و فعالان فرعی آن صنعت، مطالعه روندها و سناریوهای سطح بین‌المللی آن صنعت، شناخت روندها و سناریوهای سطح مالی و مطالعه روندها و سناریوهای سطح خوشه از جغرافیا و تاریخچه خوشه گرفته تا دسته محصولات اصلی خوشه و فعالان اصلی و فرعی خوشه و تجزیه و تحلیل آنها است.

وی بیان کرد: راهبرد کلی مناسب جهت خوشه محصولات باغی سیب و انگور و تنظیم راهبردهای موثر در زمینه‌های بالا بردن کیفیت محصولات باغی سیب و انگور، اصلاح فرآوری و فرآیند تولید صنایع تبدیلی، ارتقای بازاریابی و تجارت محصولات باغی سیب و انگور، ارتقای نیروی کار و امثال این‌ها که البته با درنظر گرفتن شرایط محیطی و همه‌جانبه (دیدگاه سیستمی) خواهد بود، ارائه خواهد شد.

ولی‌زاده با تأکید بر اهمیت بهره‌برداری حداکثری از روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه اظهار کرد: در این راستا با بسط هرچه بیشتر اعتماد و همکاری بین تولیدکنندگان و کارخانجات محصولات باغی سیب و انگور و ترفیع بخشیدن به سرمایه اجتماعی خوشه روح تعاون و سرمایه اجتماعی داخل خوشه به حد اعلای خود خواهد رسید.
انتهای پیام

captcha