شاخص بیکاری در قم پایین‌تر از میانگین کشوری است
کد خبر: 3836869
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۵:۱۱

شاخص بیکاری در قم پایین‌تر از میانگین کشوری است

گروه سیاست و اقتصاد ــ استاندار قم با اشاره به اینکه این استان از نظر شاخص‌های اقتصادی نسبت به میانگین کشوری در وضع بهتری قرار دارد، گفت: شاخص بیکاری در استان قم ۱۰.۸ درصد است و این آمار پایین‌تر از شاخص ۲۲ درصد میانگین کشوری است.

شاخص بیکاری در استان قم پایین‌تر از میانگین کشوری استبه گزارش ایکنا از قم، بهرام سرمست، استاندار قم در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم که امروز، یکم شهریورماه در مصلی قدس برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر و هفته دولت گفت: هفته دولت مناسبتی است که در آن باید از نصایح بزرگان در امر خدمت‌رسانی به مردم که ولی نعمتان به حق دولت‌مردان هستند، تأسی بجوییم، این هفته مناسبتی برای تبیین عملکرد دولت به معنای کلیت نظام برای تمام شهروندان است.

وی ادامه داد: از 7 ماه گذشته که فعالیت خود را به‌عنوان استاندار قم آغاز کردم، هرگز خود را بی‌نیاز از ارشاد بزرگان، نصایح مراجع عظام، خرد جمعی و خیرخواهی صاحبان فضل ندانسته‌ام و این موارد را برای بهبود عملکرد مدیران لازم می‌دانم.
 
استاندار قم بیان کرد: استان قم 0.7 درصد مساحت کل کشور را شامل می‌شود و به‌عبارتی کوچک‌ترین استان کشور است، اما به‌عنوان خاستگاه انقلاب اسلامی و با وجود مرقد حضرت معصومه(س) و وجود مسجد مقدس جمکران، دارای اهمیت استراتژیک و مذهبی فراوان است، هم‌چنین به دلیل موقعیت خاص خود، نقطه مواصلاتی 17 استان کشور است، این مسئله اگرچه ظرفیت‌های فراوانی را برای توسعه و پیشرفت قم فراهم کرده‌ است اما در عین حال می‌تواند تهدیدی برای استان قم باشد.
 
وضعیت مطلوب اقتصاد قم نسبت به میانگین کشوری
 
سرمست  با اشاره به اینکه استان قم از نظر شاخص‌های اقتصادی نسبت به میانگین کشوری در وضع بهتری قرار دارد، گفت: شاخص بیکاری در استان قم 10.8 درصد است و این آمار پایین‌تر از شاخص 22 درصد میانگین کشوری است و علی‌رغم وجود مشکلات فراوان این آمار در سال گذشته ثابت مانده است، تورم در استان قم 34 درصد بوده در حالی که میزان میانگین تورم کشوری نیز 39.8 درصد بوده است.
 
وی ادامه داد: استان قم پنجمین استان پربازدید در کل کشور است و سالانه 25 میلیون زائر و مسافر وارد این استان می‌شوند، برای مثال فقط در نیمه شعبان سال گذشته 3 میلیون زائر وارد قم شدند.
 
استاندار قم با اشاره به اینکه از مسائل مهم در مدیریت شهری حفظ وحدت، آرامش و هم‌دلی میان ارکان نظام و نمایندگان قوا با یکدیگر و با مردم است، افزود: اولویت اول ما، رابطه تنگاتنگ دولت با مردم، حفظ اتحاد و در عین حال پاسخگویی مسئولان دولتی به مردم است.
 
وی ادامه داد: علاوه بر اینکه مسئولان استان به‌طور روزانه موظف به رسیدگی به درخواست‌های مرم هستند، بنا بر این یکی از روزهای هفته به ملاقات با مردم اختصاص داده شود تا مردم بتوانند بدون نیاز به تعیین وقت قبلی مسائل خود را از مسئولان پیگیری کنند، خدمت‌گذاری به مردم وظیفه همه‌ مسئولان نظام است که اگر به قصد رضای خداوند انجام نشود، با توفیق همراه نخواهد بود.
 
استاندار قم گفت: برنامه‌ریزی‌های زیادی جهت حمایت از تشکل‌های سیاسی، اجتماعی و مدنی صورت گرفته تا در عین حفظ حقوق شهروندی، فضای با نشاط سیاسی در استان برقرار باشد.
 
کم‌ترین میزان تحصن‌های کارگری در استان قم است
 
سرمست بیان کرد: ما امروز در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم و سیاست راهبردی در این شرایط حمایت از تولیدکنندگان است، در همین راستا از ابتدای سال نشست‌های ستاد تسهیل و رونق اقتصاد مقاومتی به‌صورت هفتگی برگزار شده است و علاوه بر پیگیری مسائل تولیدکنندگان و بخش خصوصی، در هفته یک روز را به بازدید از واحدهای تولیدی و پیگیری مسائل و مشکلات این واحدها می‌پردازیم.
 
وی افزود: در این راستا تلاش شده تا از تعطیلی واحدهای تولیدی موجود جلوگیری شود، واحدهای تولیدی راکد شناسایی و مورد مساعدت قرار گیرند، تاکنون از تعطیلی 6 واحد تولیدی جلوگیری شده است، هم‌چنین به دلیل همکاری خوب کارفرمایان و کارآفرینان، استان قم کم‌ترین میزان تحصن‌ها و تجمع معترضانه کارگری را دارد.
 
سرمست ادامه داد: از جمله طرح‌های در دستور کار مدیریت شهری طرح ساماندهی فضای اطراف حرم و بازآفرینی فضای شهری است که با اجرایی شدن این طرح شلوغی و بهم ریختگی ناپسندیده فضای اطرف حرم از بین خواهد رفت، از دیگر برنامه‌های در دستور کار اتصال سرچشمه‌های بار مانند شهرک شکوهیه و سلفچگان به خطوط ریلی، راه‌اندازی قطار سریع‌السیر قم، تهران، اصفهان، پروژه فرودگاه و منوریل قم است.
 
استاندار قم درخصوص ناوگان حمل و نقل عمومی استان بیان کرد: 104 دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی استان اضافه شده که از این تعداد 50 درصد در حال بهره‌برداری است و ورود 50 درصد باقی‌مانده در حال پیگیری است.
 
وی درخصوص فعالیت ستاد بحران استان در سیل گذشته بیان کرد: با وجود اینکه حجم سیلاب اخیر از سیلاب سال 88 بسیار بیشتر بود، اما مدیریت و تدابیر صحیح مسئولان ستاد بحران و همکاری سایر نهادها و مسئولان موجب شد تا این سیل با کم‌ترین خسارت به مردم پایان یابد، هم‌چنین تلاش مدیران شهری براین بوده که قمرود در عین پرداخت سهم آب کشاورزان و حق‌آبه‌ محیط زیست، در طول تابستان برای استفاده زائران پرآب بماند.‌  
 
انتهای پیام
captcha