سواد بدون کار و تلاش معنا ندارد
کد خبر: 3861466
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۷
حجت‌الاسلام قرائتی:

سواد بدون کار و تلاش معنا ندارد

گروه فرهنگی ــ رئیس ستاد اقامه نماز کشور گفت: اگر تنها سواد و علم منجر به پیشرفت می‌شد در حال حاضر ایران باید با وجود این همه فارغ‌التحصیل دانشگاهی گلستان می‌شد چرا که سواد بدون کار و تلاش معنا ندارد.

سواد بدون داشتن روحیه کار و تلاش معنا نداردبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام محسن قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز، ظهر امروز، 12 آذر در اجلاس استانی نماز که در سالن جلسات شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان‌غربی برگزارشد، اظهار کرد: اگر تنها سواد و علم منجر به پیشرفت می‌شد در حال حاضر باید ایران با وجود این همه فارغ‌التحصیل دانشگاهی گلستان می‌شد، چرا که باید در کنار این علم، فرهنگ کار و تلاش هم در بین جوانان آموزش داده شود.

وی افزود: در حال حاضر در ایران در کنار وجود سه میلیون بیکار دارای مدرک لیسانس، سه میلیون افغانستانی نیز کار می‌کنند که نتیجه مقایسه این دو مطلب یعنی اینکه در ایران، جوانان حال کار ندارند و دلیل آن هم نبود جوهره برای تلاش و کار است.

رئیس ستاد اقامه نماز ادامه داد: نماز وسیله‌ای برای تشکر از نعمت‌های خداوند است و خداوند نیازی به این نمازهای ما ندارد بلکه این انسان است که به آن نیاز دارد و دلیل به عربی قرائت کردن نماز هم وجود یک زبان واحد برای حرف زدن با خداوند است.

وی با اشاره به چرایی انتخاب مکه به عنوان قبله مسلمانان بیان کرد: قبله مسلمانان ابتدا به سمت بیت‌المقدس بود که به دلیل منت گذاشتن یهودی‌ها بر سر مسلمانان، خداوند با فرستادن آیه‌ای قبله مسلمانان را مکه قرار داد.

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه دستور برای به جا آوردن نماز، تنها مختص به اسلام نیست، بیان کرد: نماز پیش از اسلام در زمان سایر پیامبران نیز بوده و خداوند به همه پیامبران امر کرده است که نماز را به جا بیاورند.

وی با اشاره به تأثیرات نماز در زندگی فردی و اجتماعی افزود: نماز انسان را ارتکاب و آلوده شدن به گناهان باز می‌دارد و در واقع نماز حکم یک مانع را دارد که در برابر گناهان سدی ایجاد می‌کند و در جامعه نیز موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

این کارشناس مسائل قرآنی با بیان اینکه نماز باید جزء برنامه‌های زندگی مردم باشد، افزود: اما در حال حاضر نماز به سیستم آموزش و پرورش تحمیل شده است در حالی که باید مردم خود به دنبال نماز بروند.

وی بیان کرد: دین اسلام برگرفته از قرآن و عترت است و ما از مثنوی و سایر کتاب‌ها دین را یاد نمی‌گیریم و اخلاق و رفتار مسلمانان باید براساس آموخته‌های قرآن و نه هیچ کتاب دیگری باشد.

حجت‌الاسلام قرائتی با اشاره به ضرورت بازنگری در سیستم آموزشی حوزه‌های علمیه و آموزش و پرورش گفت: این سیستم دارای دروس آموزشی بی‌فایده و اضافی زیادی است که هیچ مشکلی از مردم و جامعه را حل نمی‌کند و از سویی تعطیلی زیادی در کشور وجود دارد که باید کم شود.

وی با بیان اینکه گنجاندن برخی مطالب آموزشی در کتاب‌های آموزشی کشور خیانت در حق مردم است، گفت: پیش از انقلاب مشخص شد که برخی مطالب آموزشی به سفارش برخی سفارت‌خانه‌ها در کتاب‌ها گنجانده شده که هیچ فایده‌ای برای کشور نداشته است.

انتهای پیام
captcha