برنامه‌ریزی برای خدمت‌رسانی به زائران در دهه پایانی صفر
کد خبر: 3850487
تاریخ انتشار : ۲۴ مهر ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۲

برنامه‌ریزی برای خدمت‌رسانی به زائران در دهه پایانی صفر

گروه اجتماعی ــ تولیت آستان قدس رضوی گفت: در ایام اربعین حسینی افراد از مذاهب، فرقه‌ها و سنین مختلف به زیارت اباعبدالله‌الحسین(ع) مشرف می‌شوند و این مسئله نشان می‌دهد که اربعین یک پدیده تمدنی است.

اربعین حسینی یک پدیده تمدنی است/ برنامه‌ریزی برای خدمت‌رسانی شایسته به زائران در دهه پایانی صفربه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی امروز، 24 مهرماه در برنامه زنده تلویزیونی «مخاطب خاص» شبکه سوم سیما که به‌صورت مستقیم از کربلای معلی پخش شد، با تسلیت ایام اربعین حسینی، گفت: شور، عشق، محبت، علاقه و احساسات پاک دینی و مذهبی که در مسیر پیاده‌روی اربعین حسینی از نجف اشرف تا کربلای معلی وجود دارد، به هیچ عنوان قابل وصف نیست.

وی ادامه داد: افراد بسیاری از فرقه‌ها، اصناف، سنین و مذاهب گوناگون در راهپمایی اربعین حضور دارند و حقیقتاً رنگین کمانی از سطوح مختلف سنی و موقعیت‌های اجتماعی را تشکیل داده‌اند.

تولیت آستان قدس رضوی با طرح این سؤال که چه چیزی می‌تواند این گونه انسان‌ها را حول محور نام مبارک اباعبدالله(ع) متمرکز کند، گفت: بعد از هزار و اندی سال روز به روز قلب‌ها بیشتر متوجه امام حسین(ع) می‌شود، در طول تاریخ انسان‌های بسیاری در مسیر زیارت اباعبدالله(ع) جان خود را از دست داده‌اند و امروز ما توفیق تشرف به حرم مطهر آن حضرت را پیدا می‌کنیم.

مروی ادامه داد: به رغم آنکه حداقل امکانات هم برای زائران بارگاه منور امام حسین(ع) وجود ندارد، اما هر ساله در ایام اربعین میلیون‌ها زائر به کربلای معلی مشرف می‌شوند، کسی که خود را پیاده به حرم مطهر اباعبدالله(ع) می‌رساند، به فکر این نیست که کجا غذا بخورد و در چه محلی استراحت کند.

وی با بیان اینکه اربعین یک تمدن جدید به وجود آورده است، گفت: حقیقتاً اربعین یک پدیده تمدنی به‌شمار می‌رود، در این ایام حتی اهل‌سنت و مسیحیان هم برای خدمت‌رسانی به زائران اباعبدالله‌الحسین(ع) در مسیر نجف به کربلا موکب برپا می‌کنند. اهل‌سنت به محبت به اهل‌بیت عصمت و طهارت اعتقاد دارند و برپایی موکب توسط آن‌ها چندان عجیب نیست، اما مسیحیان که دین متفاوتی دارند، چرا باید در این مسیر قدم بگذارند؟

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: از جانب امام رضا(ع) روایت داریم که می‌فرمایند، اگر مردم محاسن کلام ما را درک کنند، پیروی خواهند کرد، ما ترجمه این سخن را در اربعین حسینی و شور و شوقی که در مسیر راهپیمایی برای تشرف به کربلای معلی وجود دارد را شاهد هستیم، حتی کسانی که به اسلام اعتقاد ندارند، وقتی که به امام حسین(ع) معرفت پیدا می‌کنند، عاشق اهل‌بیت(ع) می‌شوند.

مروی بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت عرصه هنر و رسانه برای معرفی اهل‌بیت عصمت و طهارت تأکید کرد و گفت: اگر آن طور که باید و شاید معارف امام حسین(ع) را به مردم جهان بشناسانیم، یقین بدانید که افراد بسیاری از اقصی نقاط جهان به زیارت آن حضرت خواهند آمد.

وی با اشاره به اینکه دین اسلام تنها دین احساسات و شعار نیست، بیان کرد: شعار در جای خود لازم است، اما همه این مراسم‌ و برنامه‌های فرهنگی برای آن است که انسان تربیت شود و راه سعادت را پیدا کند، انسان در صورتی که به امام معرفت پیدا کند، با زیارت به کمال خواهد رسید.

تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌‍‌های آستان قدس رضوی برای ایام دهه پایانی صفر اشاره کرد و گفت: با عنایت حضرت رضا(ع) در ایام دهه پایانی ماه صفر در حد امکانات و بضاعت آستان قدس رضوی به لحاظ فرهنگی و تسهیلات در خدمت زائران خواهیم بود تا چند روزی که در مشهد هستند، از فیوضات معنوی زیارت به میزان مطلوبی بهره‌مند شوند.

مروی در پایانی سخنان خود تأکید کرد: تمام تلاش‌ خود را برای تأمین امکانات مورد نیاز زائران در دهه پایانی صفر به کار خواهیم گرفت، اما در عین حال پیشاپیش از زائران به دلیل کمبودها عذرخواهی می‌کنیم.

انتهای پیام
captcha