بشارت قرآن به فتحی بزرگ در عملیات فتح المبین
کد خبر: 3960896
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷

بشارت قرآن به فتحی بزرگ در عملیات فتح المبین

عملیات فتح‌المبین که ۲ فروردین سال ۶۱ با رمز مقدس یا زهرا(س) آغاز شد و ۸ روز به طول انجامید، با بشارت قرآن، با گشایش‌ها و دستاورد‌های مهمی همراه بود.

بشارت قرآن  به فتحی بزرگ در عملیات فتح المبینبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ پیش از شروع عملیات فتح‌المبین و با توجه به اقدامات و تحرکات گسترده ارتش رژیم بعثی و همچنین با در نظر گرفتن اهداف وسیع پیش‌بینی‌شده برای این عملیات، تردید‌ها و نگرانی‌هایی در میان فرماندهان ارشد نظامی کشور برای اجرای این عملیات به وجود آمده بود. در این زمینه حاج صادق آهنگران در کتاب خاطراتش با عنوان «با نوای کاروان» می‌گوید: «بعد‌ها از آقا محسن شنیدم که دشمن از روی حرکات نیرو‌های ما و جاسوسی منافقین متوجه عملیات شده بود. به همین دلیل پیش‌دستی کرده و دو شب قبل از شروع عملیات، با پاتک در چزابه و شوش تا حدودی ساختار نظامی ما را برهم زده بود.»
 
سردار احمد غلام‌پور، فرمانده قرارگاه کربلا در دوران دفاع مقدس، نیز در خاطراتش می‌گوید: «اهداف ما در عملیات فتح‌المبین خیلی وسیع‌تر از طریق‌القدس بود و این نگرانی وجود داشت که خدای نکرده موفق نشویم و در این کار بزرگ بمانیم و کم بیاوریم. این نگرانی به محسن رضایی و صیاد شیرازی نیز سرایت کرده بود؛ تا جایی که قرار شد رضایی پیش امام برود و از ایشان کسب تکلیف کند که اصلاً این عملیات را انجام بدهیم یا نه. در نهایت او با یک فروند جنگنده به تهران رفت. آقا محسن انتظار داشت که امام به‌صراحت بگویند بله یا خیر، اما این اتفاق نیفتاد.»
 
سردار مرتضی صفار، فرمانده جبهه شوش در عملیات فتح‌المبین، می‌گوید: «امام در کل گفته بودند؛ بروید کارتان را انجام دهید و نگران نباشید. آقا محسن به حضرت امام (ره) می‌گویند؛ استخاره‌ای هم بکنند. امام ناراحت می‌شوند و می‌گویند شرایط استخاره فراهم نیست؛ بروید کارتان ر ا بکنید. در آخر هم امام گفته بودند؛ حالا اگر هم خواستید دلتان قرص شود، در قرارگاه کربلا، یک استخاره‌ای هم بکنید. آقا محسن برگشتند و وقایع را گزارش دادند. بماند که به دلیل فشار وارد شده در سوار شدن به جنگنده، حالشان اصلاً خوب نبود و زیر سرم رفتند.
 
بعدش هم آیت‌الله مشکینی در قرارگاه استخاره‌ای کردند و اول سوره فتح را خواندند و نوید فتح بزرگی را به ما دادند و ما بعد از این استخاره، اسم عملیات «کربلای ۲» را به «فتح‌المبین» تغییر دادیم.» بدین ترتیب عملیات فتح‌المبین که ۲ فروردین سال ۶۱ با رمز مقدس یا زهرا (س) آغاز شد و ۸ روز به طول انجامید، با بشارت قرآن، با گشایش‌ها و دستاورد‌های مهمی همراه بود که آزادی ۲۴۰۰ کیلومترمربع از خاک میهن اسلامی از جمله آن‌ها بود.
 
بشارت قرآن  به فتحی بزرگ در عملیات فتح المبین
 
در این عملیات تجهیزات زیادی از دشمن منهدم و آنچه به غنیمت گرفته شد بسیار بود. به همین دلیل، در مرحله جدید عملیات فتح‌المبین برجسته‌ترین پیروزی نظامی ایران بود و خفت‌بارترین شکست را بنا به ارزیابی کارشناسان بر عراقی‌ها تحمیل کرد.
 
نتایج و بازتاب عملیات فتح‌المبین بیان کننده وقوع تحولی اساسی در جنگ و در واقع نشان دهنده تغییر ماهیت جنگ بود. در حالی که عراقی‌ها تصور می‌کردند جمهوری اسلامی بر حل و فصل مسائل اساسی کشور از جمله مسائل سیاسی و نظامی قادر نیست، تداوم عملیات‌های نظامی ایران تصور و درک عراقی‌ها و سایر ناظران و تحلیل‌گران را متأثر کرد.
 
نتایج حاصل از تحولات جدید در عملیات‌های نظامی، به ویژه عملیات فتح‌المبین، عراقی‌ها را به این باور رساند که قوای نظامی ایران می‌توانند شکست اساسی بر نیرو‌های عراق وارد کنند؛ بنابراین شکست عراقی‌ها در عملیات فتح‌المبین به در هم شکستن تصورات و ذهنیت آن‌ها منجر شد. در واقع، عراقی‌ها از درون شکست خوردند و تعادل روحی ـ روانی خود را از دست دادند.
انتهای پیام
captcha