لزوم برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی قرآنی برای اساتید دانشگاه‌
کد خبر: 3963733
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳
حجت‌الاسلام رستمی بیان کرد:

لزوم برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی قرآنی برای اساتید دانشگاه‌

مسئول ‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: برنامه‌ریزی برای تلاوت روزانه یک جزء قرآن، تدوین برنامه‌هایی برای افزایش انگیزه دانشجویان و کارکنان برای حضور در فعالیت‌های قرآنی، برگزاری جلسات هم‌اندیشی استادان به صورت مجازی، برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی قرآنی برای استادان، زمینه‌سازی برای مشارکت استادان و کارکنان در رزمایش همدلی و کمک مومنانه، از مواردی است که باید مدنظر دفاتر نهاد رهبری در دانشگاه‌ها قرار بگیرد.

مصطفی رستمی

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست سراسری مسئولان دفاتر نهاد و مدیران گروه‌های معارف اسلامی دانشگاه‌ها در سال جاری به مناسبت ماه مبارک رمضان، صبح امروز یکشنبه 22 فروردین‌ماه از سوی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در این نشست به ایراد سخنانی پرداخت و اظهار کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) خطاب به مومنان می‌فرمایند: باید اهل کار، پایداری، استقامت، شکیبایی و پارسایی باشید. به بیان دیگر، شیعیان باید برای رسیدن به اهدافی که برای آن‌ها تعریف شده، همواره درحال تلاش باشند، لذا مسئولیت‌های مهمی را در این مسیر بر عهده دارند. در نشست امروز، موضوعات متعددی را مطرح خواهیم کرد؛ مسئولان دفاتر نهاد از اهمیت مسئولیت خود به خوبی آگاه هستند و باید گفت حضور این عزیزان در سراسر دانشگاه‌های کشور برای خدمت به دین، امری بی‌نظیر است.

 
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی جریان ایجاد شک و ‌شبهه نسبت به باورهای دینی و سیاسی، در حال گسترش است. تلاش‌هایی که برای کاهش سرمایه اجتماعی و کارآمدی نظام اسلامی، از جمله اقداماتی است که دشمنان در دستور کار قرار داده‌اند. شکل‌گیری تغییرات فرهنگی ‌از جمله تغییر روابط خانواده‌ها، فضای مجازی و برخی آسیب‌های اجتماعی دیگر، نیز از جمله مسائلی است که در شرایط فعلی با آن مواجه هستیم. به همین‌دلیل، مسئولان نهاد نیز باید نسبت به شرایط حال حاضر کشور، همواره به دنبال تحول و به‌روزسانی مأموریت‌های خود متناسب به نیازهای روز باشند و از تحول ابایی نداشته باشند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی گفت: مسئولان نهاد نباید صرفاً به رویکردهای فرهنگی اکتفا کنند؛ یکی از نواقصی که در مراکز علمی وجود دارد، این است که برنامه‌های معرفتی را در قالب برنامه‌های فرعی و فوق برنامه تلقی می‌کنند؛ درحالی که برنامه‌های معرفتی باید جزء مأموریت اصلی مراکز علمی و آموزشی باشد، به گونه‌ای که در سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها بر اسلامی شدن تمامی ارکان دانشگاه تأکید شده است. 
 
مسئول نهاد نمایندگی‌مقام‌معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که علاوه بر فعالیت فرهنگی، در حوزه مسائل آموزشی، پژوهشی و علمی نیز سندی تدوین کنیم تا در یک چارچوب مشخص در مسیر اسلامی‌سازی دانشگاه حرکت کنیم. استفاده از تمامی ظرفیت‌های آموزشی، تحقق نظام پژوهشی دانشگاه اسلامی، نظارت بر پایان‌نامه‌ها در راستای نیازهای جامعه، توجه به اخلاق علمی، توجه به اخلاق اسلامی در فضای مدیریتی دانشگاه و... جزء رویکردهای جدید دفاتر نهاد محسوب می‌شود.
 
وی اضافه کرد: روسای دانشگاه‌ها و معاونان، مدیران آموزشی، استادان متدین و کارکنان و فعالان دانشجویی، جزء مخاطبین فعالیت‌های دفاتر نهاد محسوب می‌شوند که مسئولان نهاد برای عملیاتی سازی این رویکردها، باید برنامه ویژه داشته باشند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی‌ درباره برنامه‌های ماه مبارک رمضان بیان کرد: ایجاد بستر مناسب در فضای مجازی برای نشر معارف و فعالیت‌های دفاتر نهاد، مشارکت مخاطبان در طراحی، تولید و نشر محتواهای فرهنگی، رعایت پروتکل‌های بهداشتی در برنامه‌های فرهنگی و معرفتی، غلبه نگاه کیفی بر برنامه و تلاش برای رعایت وجه فاخر محتوایی و ارتباط هویت تشکیلاتی، افزایش ارتباط با تشکل‌های دانشجویی، استفاده حداکثری از فضای مجازی و به‌روزرسانی برنامه‌ها، از جمله مواردی است که دفاتر نهاد باید مورد توجه قرار دهند.
 
رستمی ‌با اشاره به مواردی که مسئولان ‌نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در سال جاری باید مورد توجه قرار دهند، گفت: برنامه‌ریزی برای تلاوت روزانه یک جزء قرآن، تدوین برنامه‌هایی برای افزایش انگیزه دانشجویان و کارکنان برای حضور در فعالیت‌های قرآنی، برگزاری جلسات هم اندیشی استادان به صورت مجازی، برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی قرآنی برای استادان، زمینه‌سازی برای مشارکت استادان و کارکنان در رزمایش همدلی و کمک مومنانه از دیگر مواردی است که باید مد نظر دفاتر نهاد قرار بگیرد.
 
رئیس نهاد نمایندگی‌مقام‌ معظم رهبری در دانشگاه‌ها درباره برگزاری حضوری برنامه‌های فرهنگی و معرفتی افزود: البته در شهرهایی که شرایط از لحاظ کرونا مساعد است و زیرساخت‌های مناسب فراهم شده است، برنامه‌ها باید به صورت حضوری برگزار شود و نباید برنامه‌های حضوری تعطیل شود. در غیر این صورت نیز باید پیوست‌های مجازی مانند پخش آنلاین، مورد توجه قراربگیرد.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رستمی‌ با اشاره به موضوع انتخابات‌ گفت: تاکنون بیش از ۴۰ انتخابات سراسری برگزار شده است که مظهر عالی مردم‌سالاری دینی محسوب می‌شود. انتخابات امسال از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا اداره ۴ ساله یا ۸ ساله کشور از سوی رئیس جمهور منتخب، از اهمیت زیادی برخوردار است. مشکلات معیشتی مردم، پمپاژ ناامیدی از سوی رسانه‌های معاند و شرایط کرونایی کشور، نگرانی را برای کاهش مشارکت مردم در انتخابات ایجاد کرده است. باتوجه به این مسائل، مسئولان نهاد باید به دنبال شنیده شدن صدای انقلابیون باشند و از ابزارهای نو، مردم را برای مشارکت در انتخابات ترغیب کنند.
انتهای پیام
captcha