رقیه نجفزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه و عضو بنیاد ملی نخبگان در حاشیه جشنواره رسانهای طنین در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان غربی در ارتباط با عناوین خود بهعنوان یک بانوی موفق و نخبه ایرانی اظهار کرد: ۶ عنوان جایزه ملی نخبگان از جمله جایزه زنان نخبه کشور(مدال مریم میرزاخانی) را در کارنامه داشته و با نمره عالی موفق به کسب مدرک لیسانس مهندسی کشاورزی دانشگاه ارومیه شده و نیز در دوره تربیت مدرس رساله دکتری را با نمره ۲۰ قبول شدهام.
وی افزود: همچنین بنده بهعنوان اولین پژوهشگر پسادکتری دانشگاه ارومیه، بر اساس آییننامه شناسایی و پشتیبانی از نخبگان برتر دانشگاهی موفق به اخذ «جایزه پسادکتری شهید دکتر چمران» شده و با اعتبارات ویژه از طرف بنیاد ملی نخبگان ریاست جمهوری در رشته بیوتکنولوژی گیاهی این دوره را آغاز کردم، که این جایزه در شرایطی به من تعلق گرفت که برخی کارشکنیها در مسیر استخدام من وجود داشت و حمایت مالی از طریق این نهاد برای من انگیزهبخش و شیرین بود و باعث شد رتبه علمی من نیز ارتقا یابد.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه ادامه داد: من بیش از ۶۰ مقاله علمی و پژوهشی و هفت کتاب تالیف شده در حوزه علوم زیستی و بیوتکنولوژی در طول دوران تحصیل خود داشتهام و در پایاننامه دکتری که ارائه دادهام، توانستم چندین ژنوتیپ خوب آلبالو را معرفی کنم و نیز در حوزه گیاهان دارویی توانستم بر روی چندین گیاه تحقیقات بسیار خوبی داشتهام که به دنبال معرفی آنها و در نهایت به کارگیریشان در صنایع هستم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر نیز تحقیقی با موضوع کشت همزمان پسته و زعفران در آذربایجان غربی انجام دادهام که بهدلیل مصرف آب کم و صرفه اقتصادی بالا میتواند تحول عظیمی در حوزه کشاورزی استان ایجاد کند و بهدنبال اجرایی کردن این طرح هستم.
نجفزاده با اشاره به سختیهای اشتغال در جامعه برای بانوان گفت: اشتغال بانوان سختیهای خاص خود را دارد و این موضوع زمانی که یک زن ازدواج کرده و صاحب فرزند میشود چندین برابر افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: برای مثال در حال حاضر من یک فرزند پسر دارم که سه سال و نیم سن دارد اما من به جای صرف زمان زیاد با فرزندم، مجبور هستم هر روز مسیر چند کیلومتری از ارومیه تا محل کارم در دانشگاه میاندوآب را طی کنم که این بعد مسافت باعث میشود من در طول روز فرصتی کمی برای بودن در کنار او داشته باشم و خطرات مسیر از جمله تصادف نیز همواره وجود دارد، هر چند که خانواده در این مسیر بزرگترین حامی ک پشتیبان من هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه با اشاره به اینکه نخبگان کشور نباید در مسیرهای علمی همواره با کممهری و کملطفی مواجه شوند، ادامه داد: اگر مسئولان با کمی مهربانی با موضوع انتقال بنده برخورد کرده و اجازه انتقال کار من از میاندوآب به ارومیه را میدادند حمایت خوبی از بنده محسوب میشد.
وی با بیان اینکه با وجود سختیهای مسیر، هرگز از اهدافش دست نکشیده است، خاطرنشان کرد: من چالشهای زیادی را پشت سر گذاشتم و چون فردی مطالبهگر بوده و حتی با سرقت علمی برخی همکارانم مقابله کردهام گاهی برای این هزینه هم دادم چرا که باور دارم استاد قبل از علم باید انسان اخلاقمدار باشد و برای همین منظور رابطه من با دانشجویانم هم مبتنی بر اخلاق و احترام است و همیشه سعی کردهام شرایط دانشجویان را مراعات کنم.
این بانوی موفق گفت: انسانها در سایه اراده و پشتکار به موفقیت دست پیدا میکنند و این نیز ویژگی ذاتی من است.
سمیرا محمدی
انتهای پیام