ضرورت تجدید نظر در منابع‌ آموزش دینی الازهر
کد خبر: 3525542
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
وزیر مصری خواستار شد:

ضرورت تجدید نظر در منابع‌ آموزش دینی الازهر

گروه بین‌الملل: وزیر فرهنگ مصر، با تأکید بر ضرورت مقابله با خشونت دینی در جامعه این کشور، بازنگری در نظام آموزشی مصر و نیز منابع آموزش دینی الازهر را خواستار شد.

ضرورت تجدید نظر در منابع‌ آموزش دینی الازهر
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، حلمی النمنم، وزیر فرهنگ مصر دیروز، پنجم شهریور در اختتامیه کنفرانس صلح در جامعه که توسط کمیتۀ انجیلی قبطی در اسکندریه، تحت عنوان «نقش جامعۀ مدنی در مقابله با خشونت» برگزار شده بود، گفت: هیچ جامعه‌ای، به‌صورت فطری، تمایل به خشونت ندارد، بلکه شرایط اجتماعی هستند که منجر به تولد خشونت می‌شوند و باید با این شرایط مقابله کرد. 
وزیر فرهنگ مصر در این جلسه که با مدیریت محمد ابوحامد، نمایندۀ پارلمان و کشیش اندره زکی، رئیس طایفۀ انجیلی مصر برگزار می‌شد، خاطرنشان کرد: جامعۀ مصری، اخیراً برای نخستین‌بار پس از انقلاب، عرصۀ تنش طایفه‌ای شده است.
وی با بیان این که جامعۀ مصری باید شجاعتِ مبارزه با پدیده خشونت را به جان بپذیرد، گفت: جامعۀ مصری در زمینه فرهنگ و آموزش از کمبود رنج می‌برد و این مسئله دلایلی متعدد دارد که یکی از آن‌ها نفوذ آموزش الازهر است. بخش گسترده‌ای از آموزش در مصر، زیر سایۀ آموزش الازهر است که باید در آن تجدید نظر شود. در واقع در منابع دینی که در الازهر تدریس می‌شود نیز باید تجدید نظر صورت گیرد.
وزیر فرهنگ مصر سپس با انتقاد شدید از برداشته نشدنِ گام‌هایی جدی در نوسازی گفتمان دینی گفت: تاکنون، در خصوص نوسازی گفتمان دینی که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر آن را خواستار شده بود، اتفاقی واقعی نیفتاده است و مراجع ذی‌ربط نظیر الازهر، هیچ گام جدی در این مسیر برنداشته‌اند. در واقع گفتمان دینی باید عملاً تغییر یابد نه به صورت تئوری. 
النمنم با اشاره به بروز موج خشونت در عرصه‌های مختلف تاریخ مصر، خاطرنشان کرد: یکی از موج‌های خشونت که به تروریسم تبدیل شد در دهه هفتادِ قرنِ گذشته در مصر اتفاق افتاد. در این دهه، خشونت دینی، بر اثر کشمکش‌های اجتماعی و سیاسی و به سبب فهم نادرستِ برخی متون دینی بروز یافت. 
وی افزود: تجربه تروریسم در مصر در دهۀ هفتادِ قرن گذشته، به بروز تأثیر بزرگی در فرهنگ و اندیشۀ ملت مصر منجر شد و سبب واگرایی شدید میان گروه‌های جامعه شد که گروه‌های تندروی دینی از این موضوع استفاده کردند.
وزیر فرهنگ مصر ضمن اقرار به این که این کشور در زمان حاضر، درگیر بحرانی سخت است، به برون‌رفت از این بحران ابراز امیدواری کرد و گفت: مصر، در طول تاریخ با بحران‌های متعددی دست به گریبان بوده و از همۀ آن‌ها پیروز بیرون آمده است.
captcha