تشکیل نهادهای داوری؛ اولویت شوراهای حل اختلاف در سال جاری
کد خبر: 3982995
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۳
مهدی تقی‌زاده بیان کرد:

تشکیل نهادهای داوری؛ اولویت شوراهای حل اختلاف در سال جاری

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان کرمان، تشکیل نهادهای داوری و میانجی‌گری و ستاد صبر را از جمله اولویت‌های کاری در سال جاری در معاونت شوراهای حل اختلاف دانست.

به گزارش ایکنا از کرمان، مهدی تقی‌زاده، معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان، حل اختلاف از طریق ریش سفیدان و متنفذین محلی را یکی از اقدامات نیک انسانی دانست که حتی پیش از قانونگذاری مدون در کشور صورت می‌گرفت و ادامه داد: از این رو در سال 1380 تشکیل نهادی تحت عنوان شورای حل اختلاف در قوانین کشور پیش‌بینی شد و یک سال بعد نیز آئین‌نامه اجرایی آن تائید و شورای حل اختلاف با همکاری مردم در سراسر کشور شروع به فعالیت کرد.

وی با اشاره به این مطلب که وظیفه اصلی شوراهای حل اختلاف، رسیدگی به اختلاف مردم بر پایه صلح و سازش است، تاکید کرد: شکل‌گیری این نهاد باعث کاهش آمار پرونده‌های ورودی به مراجع قضائی و اطاله دادرسی شده است و در این راستا آنچه که از شورای حل اختلاف انتظار می‌رود اصلاح ذات البین، هدایت مردم و نهادینه کردن فرهنگ ناب صلح و سازش است.

معاون دادگستری کل استان کرمان، ضمن اشاره به فعالیت 317 شعبه شورای حل اختلاف در استان کرمان، تصریح کرد:  در حال حاضر یک هزار و 444 نفر در این شوراها عضویت دارند که از این تعداد 284 نفر در شهرستان کرمان و یک هزار و 160 نفر در شهرستان‌ها مشغول فعالیت هستند.

تقی‌زاده ادامه داد: در حال حاضر یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اصلی در کشور بحث آمار بالای زندانیان است که شوراهای حل اختلاف می‌توانند به‌عنوان نهاد بالنده به این موضوع کمک کنند؛ به طوری که تاکنون در استان کرمان 12 شورای حل اختلاف ویژه زندان راه اندازی شده و موفق شده‌اند که در سال گذشته تعداد 869  زندانی را از زندان‌های استان آزاد کنند.

وی بیان کرد: تشکیل نهادهای داوری و میانجی‌گری و ستاد صبر از جمله اولویت‌های کاری در سال جاری در معاونت شوراهای حل اختلاف بوده که در دست انجام است.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان گفت: شوراهای حل اختلاف، نهادی مؤثر در کاهش موجودی و ورودی پرونده‌ها به محاکم دادگستری، به حداقل رسیدن وقت‌های رسیدگی و جلوگیری از اطاله دادرسی است و حاکم ساختن فرهنگ صلح و سازش و هدایت مردم به صلح و سازش و نهادینه کردن این فرهنگ در میان مردم می‌تواند به عنوان اهداف عالی و بلند این شوراها در برنامه‌های آتی و فعلی مد نظر قرار گیرد.

تقی‌زاده با بیان اینکه حل اختلاف ارباب رجوع و ایجاد سازش بین آنها در رأس فعالیت‌های شوراهای حل اختلاف به شمار می‌رود، گفت: امید است در صورت نهادینه شدن فرهنگ گذشت در جامعه و احترام طرفین به حقوق یکدیگر بسیاری از اختلافات با صلح و سازش مختومه شود.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری و رئیس شوراهای حل اختلاف استان کرمان تصریح کرد: در سال گذشته تعداد 188 هزار و 946 فقره پرونده در شوراهای حل اختلاف مورد رسیدگی قرار گرفت و کارکنان شعب موفق به تحقق سازش در  55 هزار و 295 فقره پرونده شدند.

 

انتهای پیام
captcha