نمایشگاه‌های دائمی فروش محصولات مددجویان بهزیستی دایر می‌شود
کد خبر: 4155202
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۱
در چهارمحال‌وبختیاری

نمایشگاه‌های دائمی فروش محصولات مددجویان بهزیستی دایر می‌شود

مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری در خصوص فعالیت کارگاه‌های تولیدی و مراکز حرفه‌آموزی، گفت: این افراد پس از یادگیری حرفه وارد بازار کار می‌شوند که در همین راستا، در سال جاری نمایشگاه‌های دائمی فروش محصولات مددجویان سازمان بهزیستی در تمامی شهرستان‌ها دایر می‌شود.

علی نصیری، مدیرکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، علی نصیری، مدیرکل بهزیستی چهارمحال‌وبختیاری امروز ۲۴ تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان به‌مناسبت هفته بهزیستی که در مرکز خیریه توانبخشی معلولان ذهنی فردوس شهرکرد برگزار شد با اشاره به اینکه مجموع خدمات این نهاد مشتمل بر54 فعالیت و قریب به 153 وظیفه اصلی است، اظهار کرد: در سازمان بهزیستی بر طبق منویات مقام معظم رهبری و نیز اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی، 514 مرکز توانمندسازی معلولان در حال فعالیت است؛ همچنین عمده فعالیت‌ها و اهداف اصلی سازمان ناظر بر توانمندسازی و ایجاد روحیه نشاط و خودباوری در بین مددجویان و نیز عموم جامعه است.

وی با ذکر اینکه برخی مباحث مانند شیرخوارگاه به صورت حاکمیتی و مابقی فعالیت‌ها به دو شیوه خیری و بخش خصوصی در حال انجام است، ادامه داد: ترویج فرهنگ احسان علوی یکی از این فعالیت‌های خیرانه بوده است تا بتوانیم بهتر زیستن را برای دیگران فراهم کنیم؛ فعالیت‌های بهزیستی فقط معطوف به افراد با محدودیت‌ها و شرایط خاص یا در معرض آسیب نیست بلکه بخش عمده‌ای از خدمات، عموم مردم را در بر می‌گیرد که خدمات و اقدمات در حوزه پیشگیری از این دست اقدامات است.

نصیری با تصریح اینکه جمعیت تحت پوشش بهزیستی استان در سال 1401 قریب به 105 هزار نفر بوده است، بیان کرد: از این تعداد، 23 هزار و 256 نفر مستمری دریافت می‌کنند؛ همچنین در مجموعه‌های دولتی و غیردولتی سازمان بهزیستی استان، حدود 2 هزار نفر اشتغال به کار دارند.

مدیرکل بهزیستی استان ادامه داد: یکی از اقدامات بهزیستی فعالیت‌های پیشگیرانه از جمله در مورد اعتیاد است که در این راستا برنامه‌ریزی‌ها و اقدامات تخصصی تعریف شده است و در زمینه آگاه‌سازی مردم، ارتقای سلامت روان، رصد آسیب‌ها، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، با حمایت سازمان‌های مردم‌نهاد فعالیت دارد و در راستای پیشگیری اجرا می‌شوند.

نصیری با تأکید بر اینکه مراکز مشاوره اعتیاد به دو صورت دولتی و غیردولتی فعالیت می‌کنند، گفت: مردم به این مراکز مراجعه می‌کنند و مباحث را مطرح می‌کنند و توسط متخصصان و مشاوران واجد شرایط خدمات را دریافت می‌کنند؛ همچنین صدای مشاور با شماره‌گیری 1480 در خدمت مردم از اقصی نقاط استان قرار دارد و این خدمت در دوران کرونا به علت دسترسی کمتر مردم به مشاوران، بیش از گذشته مورد اقبال عموم جامعه قرار گرفت که هنوز هم شمار زیادی از مردم این خدمت را دریافت می‌کنند؛ خط ملی اعتیاد نیز با شماره 9628 در اختیار مردم قرار دارد.

وی پیشگیری از معلولیت و خدمات پیشگیرانه ژنتیکی را از دیگر عناوین برنامه‌های بهزیستی عنوان کرد و افزود: مراکز ما به صورت دولتی و غیردولتی این خدمات را ارائه می‌دهند که امسال این مهم از جامعه هدف بهزیستی کلید خورده و به کل جامعه تسری می‌یابد؛ همچنین توافق‌نامه‌ای با آموزش و پرورش داریم که آموزش‌های پیشگیری از معلولیت را به دانش‌آموزان متوسطه دوم ارائه بدهیم.

فرهنگ‌سازی مشارکت در آموزش‌ها

مدیرکل بهزیستی چهارمحال وبختیاری تأکید کرد: اصحاب رسانه نقش مهمی در راستای فرهنگ‌سازی استفاده از دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی دارند و لذا این انتظار وجود دارد که بهزیستی را در جهت اطلاع‌رسانی و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی کمک کنند. بهزیستی نیز تمام توان خود را برای تأمین مدرس و برپایی دوره‌های آموزشی و مهارتی در جای‌جای استان دارد.

نصیری غربالگری شنوایی را از دیگر فعالیت‌ها دانست و گفت: در طی این غربالگیری‌ها، نوزادان مشکوک به کم‌شنوایی یا ناشنوایی به مراجع پزشکی بالاتر ارجاع داده می‌شوند که در سال گذشته، 12 هزار و 198 نفر پایش و غربالگری شدند؛ در حوزه غربالگری تنبلی چشم نیز که در سنین سه تا شش سال انجام می‌شود، قریب به 38 هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند و اقدامات لازم انجام شد. در این راستا در موارد لازم، هزینه‌های کاشت حلزون به طور کامل پرداخت می‌شود و در زمینه عینک نیز هزینه به صورت کامل یا بخشی از آن تأمین می‌شود.

وی در خصوص مراکز فعال در حوزه پیشگیری و توانبخشی با محوریت آگاه‌سازی از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی، بیان کرد: 26 مرکز درمان و بازتوانی معتادان، 59 مرکز مشاوره و روانشناسی، 13 مرکز مشاوره طلاق، 16 مرکز سلامت روان محلی، 40 پایگاه سلامت اجتماعی، 200 گروه همیار سلامت روان، 10 گروه همیار کودک و مادر از جمله این مراکز هستند.

نصیری تصریح کرد: در حوزه جوانی جمعیت، چندین اقدام تعریف شده است که از جمله می‌توان به حمایت از چندقلوها اشاره داشت؛ در حوزه توانبخشی نیز خدماتی به معلولان در منازل یا مراکز فعال شبانه و روزانه در این حوزه انجام می‌شود که این خدمات به صورت شبانه‌روزی یا پاره‌وقت ارائه می‌شود و قریب به 110 مرکز توانبخشی در این راستا فعالند که خدمات رایگان پزشکی، روانپزشکی، کاردرمانی، فیزیوتراپی، مشاوره، مددکاری، شنوایی‌سنجی، گفتاردرمانی و ... را به جامعه هدف ارائه می‌کنند.

وی فعالیت کارگاه‌های تولیدی و مراکز حرفه‌آموزی را نیز در راستای آموزش به جامعه هدف بهزیستی یادآور شد و توضیح داد: این افراد پس از یادگیری حرفه وارد بازار کار می‌شوند و می‌طلبد دید مردم نسبت به معلولان تغییر یابد و مددجوی ما نیاز به همدلی دارد تا استعدادش شناخته شود و به منصه ظهور برسد. در همین راستا، در سال جاری نمایشگاه‌های دائمی فروش محصولات مددجویان سازمان بهزیستی در تمامی شهرستان‌ها دایر می‌شود.

مدیرکل بهزیستی استان بیان کرد: اعطای کمک‌هزینه‌های ایاب و ذهاب، کمک به تأمین لوازم توانبخشی، اعطای کمک‌هزینه درمانی، ارائه تسهیلات بیمه به مددجویان، خدمات رایگان پزشکی به مددجویان ستاره‌دار، ایجاد زمینه امید در مددجویان، کمک‌هزینه مناسب‌سازی خودرو و منازل مددجویان از جمله خدمات ارائه شده در حوزه توانبخشی است.

اقدامات حوزه مناسب‌سازی معابر

نصیری مناسب‌سازی معابر و ادارات را بسیار مهم ارزیابی کرد و در خصوص اقدامات انجام شده، تصریح کرد: در این راستا، مکاتباتی با استانداری انجام شده و ادارات ملزم به مناسب‌سازی فضاهای موجود شدند، همچنین این مهم طی مکاتبه با بازرسی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مورد تأکید واقع شده است.
مدیرکل بهزیستی استان تأکید کرد: کسی که دارای معلولیت است، اشتغال برای او دشوارتر است لذا از مسئولان انتظار می‌رود که توجه بیشتری به اشتغال معلولان شود و آنها را با افراد عادی در حوزه تسهیلات و بازپرداخت آن یکی نبینند؛ لذا پیشنهاد می‌شود که برای بازپرداخت تسهیلات به این افراد تنفس بیشتری داده شود.

وی در پایان به برخی اقدمات انجام شده در سال گذشته نیز اشاره کرد و گفت: تعهدات اشتغال در سال گذشته یک‌هزار و 118 نفر بود که به دو هزار و 330 نفر رسید و رشد 208 درصدی داشت؛ در سال گذشته همچنین شش هزار نفر به جمعیت مستمری‌بگیران از جامعه هدف بهزیستی افزوده شد و لذا متقاضی پشت نوبتی برای مستمری نداریم.

انتهای پیام
captcha