سردار جبهه علم و فناوری + فیلم
کد خبر: 4193441
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۳
به بهانه سالروز شهادت علی‌محمدی

سردار جبهه علم و فناوری + فیلم

مسعود علی‌محمدی از جمله شهدای هسته‌ای ایران است که مورد هدف حمله ناجوانمردانه اقدامات تروریستی قرار گرفت. این شهید والامقام تا لحظه‌ شهادتش در نهایت خلوص از آنچه در توان داشت در جهت پیشرفت روزافزون کشور در زمینه‌ پژوهش، آموزش و مدیریت علمی دریغ نورزید.

شهید علی محمدی

مسعود علیمحمدی، فروردین ۱۳۴۰ خورشیدی در خانواده‌ای مذهبی در یکی از روستاهای شهرستان ایذه چشم به جهان گشود. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همان شهر گذراند. مسعود از هوش و استعداد قابل توجهی برخوردار بود. وجود روحیه حساس، گشاده‌رویی و خوش‌خلقی از او شخصیتی دوست‌داشتنی ساخته بود و همین امر سبب جذب دوستان زیادی شد و بیشتر همکلاسی‌های علی‌محمدی به یاد دارند که وی از دانش‌آموزان ممتاز و کوشا و از بهترین شاگردان شناخته می‌شد.

با وجود مشکلات فراوان در کنار تحصیل همگام و همراه پدر به فعالیت‌های کشاورزی می‌پرداخت، دوران جوانی مسعود، همزمان با اوج‌گیری تظاهرات و مبارزات ملت ایران شد، او با ایراد سخنرانی و برپایی نماز جماعت در دبیرستان به مبارزه و فعالیت در گروه‌های سیاسی می‌پرداخت و ضمن عضویت در انجمن اسلامی دبیرستان، عضو نیروهای فعال مسجد جامع نیز بود و سعی در برپایی کلاس‌های عقیدتی و سیاسی داشت و در سنگر دبیرستان فعالانه ضمن تبلیغ و جذب نیروهای مؤمن به مبارزه با افکار انحرافی رایج آن زمان نیز می‌پرداخت.

پس از پایان دوران متوسطه و اخذ مدرک دیپلم در ۱۳۵۸ خورشیدی به جهادگران پیوست و با تمام توان در خدمت محرومان قرار گرفت و در ادامه کمیته فرهنگی جهاد سازندگی شهرستان ایذه را راه‌اندازی کرد و در این راستا به دایر کردن کتابخانه‌ای بزرگ در شهر و گسترش کتابخانه‌های موجود در شهر پرداخت. ضمن اینکه در این مدت تهیه و تکثیر نشریات، فیلم، اسلاید و دایر کردن کلاس‌های تابستانی آموزش قرآن می‌پرداخت و او کار فرهنگی را از بزرگترین امور می‌شمرد.

با شروع جنگ تحمیلی، وی از جهاد استعفا و به سپاه پیوست و لباس سبز پاسداری را زینت‌بخش قامت استوار خود کرد و در همان ابتدا به‌عنوان مسئول پرسنلی پایگاه مشغول به خدمت شد. او به دنبال روزنه‌ای بود تا به جبهه برود و در نخستین فرصت فرمانده پایگاه را قانع کرد و به جبهه اعزام شد. شهید علی‌محمدی، ابتدا به‌عنوان نیروی تک‌رو در یکی از گردان‌ها مشغول به خدمت شد و در عملیات خیبر حضور داشت و به‌دنبال آن بنا به دستور مسئولان لشکر به‌عنوان مسئول تعاون و فرمانده گردان انصار لشکر ۷ ولیعصر(عج) مشغول به خدمت شد.

شهید علی‌محمدی، مدرک کارشناسی را از دانشگاه شیراز در ۱۳۶۴ خورشیدی و کارشناسی ارشد را در ۱۳۶۷ و دکتری فیزیک با گرایش ذرات بنیادی را از دانشگاه صنعتی شریف در ۱۳۷۱ خورشیدی، کسب کرد. او از دانشجویان نخستین دوره دکتری فیزیک در داخل ایران بود و نخستین شخصی است که در ایران دکتری خود را در فیزیک دریافت کرده‌ و همچنین نخستین دانشجوی پسادکترا در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بود.

علی‌محمدی، یکی از برگزیدگان جشنواره بین‌المللی خوارزمی در ۱۳۸۶ خورشیدی بود و در پژوهش‌های بنیادی رتبه دوم را کسب کرد. او از ۱۳۷۴ خورشیدی در دانشکده فیزیک دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد و عضو هیئت علمی و ممیزه این دانشگاه نیز شد. او همچنین در مقاطع مختلف تحصیلی شاخه فیزیک در تربیت معلم، استاد راهنما و مشاور در پروژه‌های پایان‌نامه‌های مرتبط با علوم فیزیکی هم بود. این دانشمند سرانجام در صبح روز 22 دی‌ماه 1388 در اثر انفجار بمبی که در موتورسیکلت جاسازی شده بود و به فاصله یک متر از درب ورودی منزل وی به یک درخت بسته شده بود، در قیطریه تهران، به لقای معبود شتافت.

انتهای پیام
captcha