احیای معماری اسلامی در جهان با تبادل اطلاعات دانشمندان ممکن می‌شود
کد خبر: 1408821
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۹
نصرتی:

احیای معماری اسلامی در جهان با تبادل اطلاعات دانشمندان ممکن می‌شود

گروه اجتماعی: دبیر دائمی مجمع شهرهای اسلامی گفت: دانشمندان علوم دینی، دانشمندان علوم شهری و مجریان شهری با تبادل اطلاعات یکدیگر می‌توانند به خوبی معماری اسلامی را در شهرها احیا کنند.

مسعود نصرتی، دبیر دائمی مجمع شهرهای اسلامی و شهردار قزوین در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از قزوین، اظهار کرد: مجمع جهانی شهر اسلامی که امسال در سرای سعدالسلطنه قزوین برگزار شده است، بازتاب و خروجی مطلوبی داشته است به طوری که در این مجمع تلاش شده بود تا با بررسی نقاط ضعف معماری اسلامی در کشورهای اسلامی، مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد را برطرف کنیم.

شهردار قزوین افزود: اکنون مشکلات موجود در تمام شهرهای اسلامی را با تلاش مضاعفی بررسی و برنامه‌ریزی دقیق می‌کنیم تا بتوانیم این مشکلات را از میان برداریم.

این مقام مسئول بیان کرد: سه گروه تأثیرگذار دانشمندان علوم دینی، دانشمندان علوم شهری و مجریان شهری کمتر در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند ولی ما در مجمع جهانی شهر اسلامی تلاش کردیم تا این سه گروه در کنار یکدیگر قرار گیرند.

نصرتی افزود: امیدواریم با ترکیب و حمایت از این گروه‌ها بتوانیم به نتایج مثبتی برسیم و معماری اسلامی را بیشتر در کشورهای اسلامی احیا کنیم.

وی با بیان اینکه در دهه گذشته معماری اسلامی به فراموشی سپرده شده بود، عنوان کرد: اکنون معماری مدرن با سرعت بالا در مسیر حرکت است و اگر نخواهیم نسبت به احیای معماری اسلامی اقدامی انجام دهیم متاسفانه به فراموشی سپرده می‌شود.

باید با احیای معماری اسلامی نیازهای بشر امروز را پاسخ دهیم

این مقام مسئول با بیان اینکه باید با احیای معماری اسلامی نیازهای بشر امروز را پاسخ دهیم، بیان کرد: در این معماری همچنین باید از اصول اعتقادی و جایگاه حقوقی که اسلام به آن ارزش قایل است، دور نشویم.

نصرتی با بیان اینکه باید با یک انسجام بالا غفلت‌های گذشته پیرامون احیای معماری اسلامی را جبران کنیم، افزود: با تلفیق موضوع احترام گذاشتن به حقوق شهروندی و پاسخگویی به نیازهای بشر در معماری می‌توان معماری و شهرسازی اسلامی را به نحو مطلوبی در جهان احیا کرد.

وی با بیان اینکه سه گروه تاثیرگذار دانشمندان علوم دینی، دانشمندان علوم شهری و مجریان شهری با قرار گرفتن در کنار یکدیگر می‌توانند نیازهای جامعه بشری امروز را به خوبی پاسخ دهند، یادآور شد: سه گروه یاد شده باید شنونده‌های خوبی باشند و به نگاه‌های و ایده‌های یکدیگر احترام بگذارند تا بتوانند شهرهای اسلامی را به جایگاه واقعی امروز برگردانند.

شهردار قزوین در پایان گفت: مسلمانان از یک بعد معنوی، اجتماعی، فیزیکی و کالبدی برخوردار هستند و به همین دلیل در هر نقطه از جهان با یکدیگر ارتباط خوبی برقرار می‌کنند و اکنون به همین دلیل اسپاهچه اومر در ایران احساس آرامش می‌کند.

captcha