کد خبر: 4080058
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۲

مردم‌سالاری دینی در مساجد محقق می‌شود

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی گفت: زمانی مردم‌سالاری دینی در کشور تحقق عینی پیدا می‌کند که مسئولان و کارگزاران کشور، مساجد را مظهر پیوند علایق و آموزه‌های دینی با مردم بدانند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربیبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، سرهنگ جلیل وحیدی، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی، 31 مرداد در گرامیداشت روز مساجد اظهار کرد: مسجد در صدر اسلام کانون تعليم و تربيت، تجلی‌گاه وحدت مسلمانان، محل قضاوت، فعالیت‌های سیاسی و محل عبادت خداوند متعال بوده است.

وی افزود: اما در شرایط امروز اگر بخواهیم به آن جایگاه برسیم باید یک بازخوانی در خصوص ظرفیت و کارکردهای مساجد داشته باشیم زیرا نقش محوری مسجد به عنوان محل پرورش و تربیت شهدا و رزمندگان اسلام بسیار حائز اهمیت است.

سرهنگ وحیدی بیان کرد: اگر ایثار و مقاومت از ابعاد شخصیتی شهدا شمرده شود، کانون اصلی شکل‌گیری این روحیات در مساجد بوده و در دفاع مقدس به منصه ظهور رسید و امیدواریم این اماکن مقدس امروز نیز بتوانند به عنوان سنگر مقابله با جنگ نرم دشمنان، محل معرفت‌افزایی، بصیرت و پرورش و تربیت جوانان انقلابی در جامعه ایفای نقش کرده و جایگاه اصلی خود را باز یابند.

وی ادامه داد: در باب شان و عظمت مسجد روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که می‌فرمایند: «خدای متعال فرمود که آگاه باش که خانه‌های من در زمین مساجد هستند و برای اهل آسمان‌ها همچون ستارگان برای اهل زمین می‌درخشند».

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی تصریح کرد: روز جهانی مساجد را گرامی داشته و از زحمات و تلاش دست اندرکاران و خادمین مساجد استان قدردانی می‌کنیم و امیدواریم روز به روز شاهد تعالی و پویایی هرچه بیشتر این مراکز مهم در سطح استان و کشور باشیم.

وی افزود: مساجد و روحانیت در پیدایش ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس نقش قابل توجهی داشتند و اکنون در حفظ و نشر ارزش‌ها و حماسه‌های دوران دفاع مقدس هم نقش کلیدی و حساسی به عهده دارند، از این رو برای آن که مساجد در این زمینه به کارآمدی خود برسند باید به مواردی توجه شود.

وحیدی بیان کرد: یکی از بسترهای عینی پیوند دین با مردم، مسجد بوده و از این رو، زمانی مردم‌سالاری دینی در کشور تحقق عینی پیدا می‌کند که مسئولان و کارگزاران کشور، مساجد را مظهر پیوند علایق و آموزه‌های دینی با مردم بدانند و ائمه جماعات را به عنوان زبان گویای مطالبات مردم بشناسند، و ارتباط خود را با مردم از طریق مساجد نهادینه کنند و حضور در مساجد را به عنوان استماع مطالبات مردم و رفع نیازهای آن‌ها مغتنم بشمارند.

وی افزود: باید کارهای فرهنگی و تبلیغات دینی با محوریت مساجد انجام شود و بودجه و سرمایه‌های فرهنگی در اختیار مساجد قرار گیرد و بر اساس روز شمار انقلاب و دفاع مقدس، مجالس تبلیغی و علمی، با شکوه هر چه تمام‌تر در مساجد برگزار شود و وقتی مسجد به عنوان بنیادی‌ترین نهاد دینی و مدنی تحکیم یابد، آحاد مردم به مساجد روی می‌آورند، زیرا در کنار نیازهای معنوی و عبادی، مطالبات مادی و روزمره خود را نیز از طریق مساجد تامین شده می‌دانند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی اضافه کرد: پیوند دین با سیاست با شعار محقق نمی‌شود و مساجد در طول تاریخ فعالیت خود نشان داده‌اند که برای راهبردی کردن اتحاد دین و سیاست، نقش اول را به عهده دارند.

وی در پایان یادآور شد: اگر مسئولان دفاع مقدس، مساجد را به عنوان بستر انتقال ارزش‌های دفاع مقدس مورد توجه قرار دهند، استعدادهای هنری و ادبی بسیجیان را شکوفا کنند، پیوندی جاودانه بین نسل امروز و فردا و ارزش‌های دفاع مقدس ایجاد خواهند کرد که به جاودانه ماندن دفاع مقدس کمک شایانی می‌کنند.

انتهای پیام
captcha