حجتالاسلام مهدی ولیزاده، مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان غربی، با اشاره به فعالیتهای دفتر نمایندگی ولیفقیه در اداره کل دامپزشکی استان اظهار کرد: قانون نظارت شرعی یک قانون مصوب مجلس بوده که از دهه هشتاد به بعد اجرا میشود و در آذربایجان غربی نیز این قانون به صورت دقیق اجرا میشود و طبق ماده 4 این قانون تمام واحدهای تولیدی گوشت اعم از کشتارهای دام و طیور و مراکز فرآوری و عملآوری، کارخانجات سوسیس و کالباس، مبادی ورودی گوشت از خارج از کشور (کمرک) و مراکز صیادی موظف به بهکارگیری ناظر شرعی هستند.
وی افزود: بر اساس ماده هفت قانون فوق آموزش و معرفی این ناظرین شرعی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی بوده و بر این اساس در آذربایجان غربی در همه کشتارگاهها یعنی 12 کشتارگاه طیور، 16 کشتارگاه دام و هشت مرکز بستهبندی و مراکز مشمول قانون به تعداد 34 ناظر شرعی بعد از طی دورههای آموزشی تخصصی مشغول به فعالیت و نظارت بر حلیت و طهارت مواد تولیدی هستند.
مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اضافه کرد: در هیچ کشتارگاهی ذبح توسط دستگاه صورت نمیگیرد و ذبح دام و طیور توسط ذابحین با نظارت ناظرین شرعی صورت می گیرد که 101 نفر ذابح در 28 کشتارگاه دورههای آموزشی را فراگرفته و بر اساس آداب اسلامی زیر نظر ناظر شرعی در راستای تامین غذای حلال و پاک فعالیت میکنند.
وی بیان کرد: پلمپهای پلاستیکی نشانهگذاری بر روی لاشههای دام در آذربایجان غربی تهیه شده و به لاشههای دام الصاق میشود که در آن نوع و جنس لاشه ذبح شده مشخص میشود و این از جمله فعالیتهای مجموعه دفتر نمایندگی ولی فقیه در ادارهکل دامپزشکی استان است.
ولیزاده تصریح کرد: اجزای حرام دام و طیور در کشتارگاههای دام معدوم میشود و این اجزا از کشتارگاهها خارج نمیشوند و اگر در جگرکیها چنین چیزی یافت شود، مربوط به کشتارهای غیرمجاز هستند و در صورت مشاهده این اجزا در مراکز عرضه که غالبا هم دارای مجوز نیستند به مراکز قضایی معرفی میشوند.
وی گفت: انتظار از مجموعههای فرهنگی اعم از صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، ارشاد، حوزههای علمیه، منابر و مساجد و ... این است که در مسئله غذای حلال فرهنگسازی لازم را انجام دهند، چرا که ذبح شرعی یکی از افتخارات شریعت اسلامی است و امروزه در بازارهای اروپایی و غیرمسلمان معمولا از گوشت با آرم حلال استقبال ویژه میشود، چون بر اثر مراعات آداب اسلامی، لاشه ذبح شده سالمتر و لذیذتر است و ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.
انتهای پیام