به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، اولین جلسه انجمن کتابخانههای عمومی ماکو طی سال جاری، امروز، ۵ خردادماه با حضور رضا رضایی، معاون فرماندار ماکو و جمعی از مسئولان اجرایی و فرهنگی، در سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.
رضایی، معاون فرماندار ماکو در این نشست با تأکید بر اهمیت کتابخانههای عمومی بهعنوان یکی از ارکان مهم توسعه فرهنگی، اظهار کرد: کتابخانههای عمومی نقش مؤثری در افزایش سطح آگاهی، توسعه فرهنگی و حتی کاهش آسیبهای اجتماعی ایفا میکنند بنابراین حمایت از این مراکز نهتنها یک مسئولیت فرهنگی بلکه ضرورتی اجتماعی است.
وی با اشاره به ضرورت تعامل بین دستگاههای اجرایی برای ارتقای خدمات کتابخانهای افزود: همه دستگاهها، شهرداریها و نهادهای مسئول باید در تجهیز کتابخانههای موجود، راهاندازی کتابخانههای جدید بهویژه در مناطق روستایی و اجرای برنامههای ترویجی مشارکت فعال داشته باشند.
صابر عبداللهپور، رئیس اداره کتابخانههای عمومی ماکو نیز در این جلسه تصریح کرد: تاکنون بیش از چهارهزار و ۷۰۰ نفر در کتابخانههای شهرستان عضو هستند که از این میان بیش از سههزار و ۵۰۰ نفر عضو خانم هستند و بیشترین گروه سنی اعضا در رده ۱۵ تا ۳۰ سال قرار دارد.
وی افزود: در سال گذشته، دوهزار و ۶۰۰ عضو جدید به مجموعه افزوده شدهاند که بیش از سههزار و ۶۵۰ نسخه کتاب به مجموعه کتابخانهها اضافه شده و دوهزار و ۱۲۷ نسخه کتاب به امانت رفته است.
مدیر کتابخانههای ماکو ادامه داد: همچنین ۳۵۰ عنوان کتاب از طریق اجرای حکم جایگزین در حوزه فرهنگی از سوی دادستانی ماکو به کتابخانهها افزوده شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی سال گذشته این نهاد فرهنگی و علمی گفت: برگزاری جلسات مطالعاتی، کارگاههای آموزشی، نشستهای کتابخوانی و نمایشگاههای کتاب از جمله اقدامات مؤثر در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بوده است.
عبداللهپور همچنین به برگزاری نخستین جشنواره قصهگویی در سطح چهار شهرستان ماکو، پلدشت، شوط و چالدران به میزبانی ماکو در آینده نزدیک اشاره کرد و از برنامهریزی برای اجرای برنامههای آموزشی نظیر خوشنویسی، خلاصهنویسی، ویرایش متون ادبی و آموزش با رویکرد کسبوکار دیجیتال در تابستان امسال خبر داد.
وی بیان کرد: نیم درصد از بودجه شهرداری بازرگان به مبلغ ۹ میلیون تومان و همچنین مبلغ ۶۴۹ میلیون تومان از سوی شهرداری ماکو به کتابخانههای عمومی اختصاص یافته است.
در ادامه جلسه نسبت به تشکیل بانک اطلاعاتی در حوزه کتاب و نویسندگان کتابها تأکید شد، همچنین فضای مجازی بهعنوان یکی از فرصتهای کلیدی برای اطلاعرسانی، جذب کتابهای مرجع و افزایش دسترسی عمومی مورد تأکید قرار گرفت.
انتهای پیام