به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، حجت جباری، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، با اشاره به ظرفیت محدود سایت رشکان برای نگهداری این گونه، گفت: برنامهریزی برای انتقال جمعیت مازاد گوزنهای زرد به زیستگاههای جدید از جمله جزایر اشک و اسپیر آغاز شده و این طرح در مرحله مطالعه و ارزیابی نهایی قرار دارد.
جباری همه در مواجهه با محیط زیست مسئول هستیم، چراکه جاذبه طبیعی استان ما محسوب میشوند، اظهار کرد: سایت رشکان با مساحت شش هکتار، پاسخگوی رشد فزاینده جمعیت گوزنها نیست، بر همین اساس در قالب برنامه عمل حفاظت از گوزن زرد ایرانی، اقداماتی نظیر ایجاد آبشخور، احداث قرنطینهای به مساحت یکهزار متر مربع، و تأمین علوفه مورد نیاز صورت گرفته تا شرایط زیستی مناسب برای این گونه فراهم شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: محیط سایت با فنسکشی ایمن شده تا بدون دخالت مستقیم انسانی، رفتار طبیعی گوزنها حفظ شود و حیوانات به زیست طبیعی خود ادامه دهند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۱ تعداد هشت رأس گوزن زرد از منطقه دشت ناز ساری به این مکان منتقل شدهاند تا از تقارب ژنتیکی جلوگیری شود، تجهیز و آمادهسازی سایت نیز با حمایت نیروگاه سیکل ترکیبی ارومیه در سال ۱۳۹۹ انجام شده است.
جباری از پایش آنلاین جزیره اشک، زیستگاه طبیعی این گونه در دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: رفتار گوزنها بهصورت ۲۴ ساعته توسط دوربینها ثبت و بررسی میشود و انتقال تدریجی جمعیت مازاد به این جزایر در دستور کار قرار دارد.
این مسئول با تأکید بر اهمیت حفاظت از گونههای در معرض انقراض، خاطرنشان کرد: در آذربایجان غربی، گونههایی همچون گوزن زرد، میشمرغ و یوزپلنگ از جمله جاندارانی هستند که برنامههای حفاظتی ویژهای برای آنها اجرا میشود.
وی افزود: اگرچه شمار دقیق گوزنهای زرد در جزایر بهطور رسمی ثبت نشده است، اما برآوردها حاکی از حضور ۲۰ تا ۲۵ رأس از این گونه در مناطق جزیرهای دریاچه ارومیه است.
این مسئول گفت: مرکز تکثیر گوزن زرد ایرانی در شمالغرب کشور نیز از سال ۱۳۹۹ در سایت محیطبانی رشکان و در زمینی به مساحت بیش از ۱۰ هکتار احداث شده که تاکنون ۶ هکتار از آن به بهرهبرداری رسیده است.