کد خبر: 4285727
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۳۰
استاد حوزه و دانشگاه:

خانواده شهدا در ترویج روحیه ایثار و فداکاری نقش مؤثری دارند

حجت‌الاسلام ماندگاری با بیان اینکه خانواده شهدا در ترویج روحیه ایثار و فداکاری تأثیرگذار هستند، گفت: برای درک بهتر ارزش‌های دوران دفاع مقدس باید به داستان‌ها و تجربیات آنها گوش فرا داد و برگزاری نشست‌های آموزشی و فرهنگی برای افزایش آگاهی جامعه نسبت به مسائل شهدا و خانواده‌های آن‌ها ضروری است. 

اجلاسیه همسران شهدابه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه روز گذشته، ۱۰ خردادماه در اجلاسیه همسران شهدا، با اشاره به وظایف مردم نسبت به شهدا و خانواده‌‌های شهدا اظهار کرد: آحاد مردم باید به یاد داشته باشند که شهدا به خاطر دفاع از میهن و مردم، جان خود را در شرایط سخت جنگ فدای اطمینان و امنیت کشور کرده‌اند.

وی افزود: مسئولان باید بدانند که آرامش و آسایش امروز جامعه به‌خاطر فداکاری و جانفشانی و شهادت شهدا بوده و باید این واقعیت را ارج نهند و از آن قدردانی کنند و ۲۳۲ هزار شهید، ۶۰ هزار آزاده و یک میلیون خانواده شهید، عددی بزرگ به‌شمار می‌رود که مردم باید درک کنند این سرزمین و جامعه، مدیون تلاش‌های شهدا و خانواده‌های آ‌ن‌ها است.

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت برقراری رابطه‌ای نزدیک و محترمانه با خانواده شهدا تصریح کرد: رسالت اصلی ما در جامعه، تکریم و احترام به همسران، مادران، فرزندان و به‌طور کلی همه اعضای خانواده شهدا بوده و اگر مردم به‌درستی و با عزم راسخ به تکالیف و بایدها در قبال خانواده شهدا عمل کنند، در واقع در راستای خدمت به خود و آینده کشور گام برداشته‌اند.

وی به خانواده‌های شهدا به خصوص همسران، مادران و فرزندان آن‌ها یادآوری کرد که نباید ارتباط خود با فرهنگ شهادت را قطع کنند، زیرا حفظ این فرهنگ مقدس در حقیقت گام نخست در عرصه مقاومت و ایستادگی است و یادآوری فداکاری‌های شهدا نشان‌دهنده ضرورت حفظ و انتقال این فرهنگ به نسل‌های بعدی بوده و خانواده شهدا در تقویت این فرهنگ در جامعه نقش مثبتی دارند و آن‌ها می‌توانند پیوند محکمی با ایده‌های ایثار و فداکاری برقرار کنند.

حجت‌الاسلام ماندگاری مطرح کرد: این خانواده‌ها در ترویج روحیه ایثار و فداکاری تأثیرگذار هستند و برای درک بهتر ارزش‌های آن دوران، باید به داستان‌ها و تجربیات آنها گوش فرا داد و برگزاری نشست‌های آموزشی و فرهنگی برای افزایش آگاهی جامعه نسبت به مسائل شهدا و خانواده‌های آن‌ها برای اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت ضروری است. 

وی افزود: همسران شهدا نماد استقامت و صبر هستند و باید به‌عنوان الگوی جامعه معرفی شوند و این الگوها می‌توانند به جوانان یاد بدهند که چگونه در برابر چالش‌ها ایستادگی کنند و از ارزش‌های والای انسانی دفاع کنند و همه آحاد مردم و مسئولان در راستای احقاق حقوق خانواده شهدا بکوشند زیرا این تلاش‌ها، نه تنها وظیفه‌ای انسانی بلکه یک تعهد اخلاقی نیز به حساب می‌آید.

همسران شهدا با صبر و بردباری جهاد اکبر کردند

سردار تقی نجمی، جانشین فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی در این اجلاسیه اظهار کرد: همسران شهدا جهاد اکبر کرده‌اند این بانوان نه تنها همسران خود را به میدان مبارزه فرستاده‌اند، بلکه فرزندانی تربیت کرده‌اند که خود نیز راه شهادت را انتخاب کرده‌اند و این زنان، نخستین کسانی هستند که در آن جهان شفاعت خواهند کرد.

وی افزود: زنان در جمهوری اسلامی دارای ارج و قرب و جایگاه بالایی هستند، در حالی که در غرب، زن مقام حقیقی خود را از دست داده و به‌عنوان یک ابزار و کالا مورد استفاده قرار می‌گیرد، ایران اسلامی جایگاه واقعی زنان را احیا کرده و به آن بها می‌دهد.

سردار نجمی بیان کرد: دشمن به‌طور خاص به جوانان ما چشم دوخته و برنامه‌ریزی می‌کند تا بر افکار و ذهن آن‌ها تسلط پیدا کند به همین دلیل، جهاد اکبر ما باید تربیت فرزندانی در سطح و تراز امام زمان(عج) باشد و این وظیفه ما است که نسل آینده را با ارزش‌های اسلامی و انقلابی آشنا کنیم و از طریق تربیت صحیح، آن‌ها را در برابر هجمه‌های فرهنگی و رسانه‌ای مصون نگه‌ داریم. 

وی ادامه داد: همسران شهدا با صبر و استقامت خود نشان داده‌اند که چگونه می‌توان در سخت‌ترین شرایط به تربیت فرزندان با ایمان و مؤمن پرداخت این فرزندان می‌توانند نماد مقاومت و ایستادگی باشند.

جانشین فرمانده سپاه شهدای آذربایجان‌غربی با اشاره به اهمیت نقش زنان در جامعه، بیان کرد: جایگاه واقعی زن در آموزه‌های اسلامی نهفته است و این موضوع باید مورد توجه قرار گیرد تا به درستی در جامعه معرفی شود.

وی گفت: همسران شهدا با درک عمیق از ارزش‌های انقلاب اسلامی مسئولیت‌های سنگینی را به دوش دارند، و وظیفه ماست که از آن‌ها حمایت کنیم و ارزش‌های ایشان را به نسل‌های بعدی منتقل نماییم.

تجلیل از ۸۵۰ نفر از همسران شهیدان

حسین سپهری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌غربی، در جریان این اجلاسیه در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌غربی اظهار کرد: این مراسم در راستای کنگره ۱۲ هزار شهید آذربایجان‌غربی و با همکاری نهادهای مختلف مانند سپاه شهدای آذربایجان‌غربی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدا و سیمای مرکز استان، بنیاد حفظ آثار و نشر آثار دفاع مقدس، فرمانداری، شهرداری و دبیرخانه کنگره برگزار شد.

وی افزود: هدف از این مراسم تکریم ۸۵۰ همسر شهید بوده که این حداقل اقدامی است که می‌توانیم در حق شهدا انجام دهیم، خانواده‌های شهدا و به‌ویژه همسران و مادران آن‌ها، صاحبان اصلی این انقلاب و نظام هستند و الگوی صبر و استقامت به شمار می‌روند.

سپهری بیان کرد: وصیت‌نامه‌های شهدا باید به‌عنوان چراغ هدایت در همه مراحل زندگی قرار گیرد و سه موضوع کلیدی در این وصیت‌نامه‌ها وجود دارد که شامل پشتیبانی از ولایت فقیه، پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی و حجاب بانوان است و این مسائل در تمامی وصیت‌نامه‌ها تکرار شده‌اند که ارزش و اهمیت آن‌ها را نشان می‌دهد. 

وی ادامه داد: ویژگی خاص خانواده‌های شهدا و ایثارگران، صبر و استقامت آنها است که مقام معظم رهبری در تمام فرامین خود به این مقوله تأکید دارند و این عزیزان نقش محوری در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارند و الگوسازی از آن‌ها می‌تواند جامعه را به سوی موفقیت و پیروزی هدایت کند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: در راستای ارتقای مفاهیم فرهنگی ایثار و شهادت، باید ویژگی‌های ایثارگری و جانفشانی این خانواده‌ها را از طریق جهاد تبیین به نسل جوان منتقل کنیم. 

وی گفت: این وظیفه ما است که باری از دوش خانواده‌های شهدا برداریم و از ظرفیت‌های آن‌‌ها برای بهبود و پیشرفت جامعه استفاده کنیم که با این رویکرد، می‌توانیم فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه‌ داریم و نسل آینده را با این ارزش‌ها آشنا کنیم.

انتهای پیام
captcha