کد خبر: 4292049
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۲

هنرمندان با روایت فتح و پیروزی موجب تقویت جبهه ملی می‌شوند

مدیرکل حوزه هنری آذربایجان‌غربی گفت: جامعه هنری با روایت فتح و پیروزی و تأثیر بر افکار عمومی، می‌تواند موجب تقویت جبهه ملی و تاب‌آوری اجتماعی شود .

محفل ادبی «ایستاده برای ایران» در ارومیهبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی، با محوریت پاسداشت عزت ملی و تقویت روحیه همبستگی، محفل ادبی «ایستاده برای ایران» با حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی؛ هادی سعیدی‌فرد، مدیرکل حوزه هنری استان؛ مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی «هاتف»؛ وحید حیاتلو، دبیر محفل ادبی «پوریای ولی» خوی؛ سونیا حسن‌دایی، دکترای ادبیات و هیئت علمی دانشگاه؛ اهالی فرهنگ و هنر و ادب، امروز، ۱۰ تیرماه در سالن جلسات کتابخانه مرکزی آذربایجان‌غربی برگزار شد.

مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی «هاتف»، ضمن خیرمقدم به حاضرین و اعلام انزجار از رژیم منحوس صهیونیستی گفت: ایران پایدار، همواره بر محور حق و اسلام بوده است و طی حوادث اخیر، آثار متعددی توسط هنرمندان با پرداختی ادیبانه، تحلیلی و الهام‌بخش، خلق شده است و این آثار، همچون گنجینه‌ای لایزال، نقش مهمی در انتقال و ماندگاری مفاهیم ادبیات دفاع مقدس و نمایش همبستگی بی‌سابقه ایرانیان در واکنش به حوادث اخیر دارند.

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی هم گفت: ایران اسلامی همواره بر قله‌های افتخار ایستاده و خواهد ایستاد؛ همانطور که در حوادث اخیر نیز، ملت ایران، یکپارچه، شانه به شانه و متحد در مقابل دشمن ایستاد و هم‌صدا با هم، هر چه داشتند در طبق اخلاص گذاشتند؛ چنانچه مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در پیام سوم خود فرموده است: «رژیم صهیونی با آن همه هیاهو، با آن همه ادّعا، در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و له شد». 

وی با اشاره به ضرورت تولید آثار فرهنگی برای تقویت روحیه ایثار و ایستادگی در این ایام، تصریح کرد: وطن جایی است که مردم آن فرهنگ، منطقه جغرافیایی و زبان مشترک دارند، اما در واقع مفهومی فراتر از این دارد و جایی است که همه پایبند و دلبسته آن هستیم و این مهم‌ترین ویژگی وطن است؛ هنرمندان نیز، با توجه ویژه به حفظ تمامیت ارضی و وحدت‌آفرینی در آثار ادبی، سلاح قلم را همچون ابزاری به کار گرفتند و با تولید محتوای فرهنگی، ضمن تقویت روحیه ایثار و ایستادگی و امیدآفرینی، شکوه و وحدت و توانمندی وطن اسلامی را که چون خانه‌ای امن و سبز است، به‌نمایش گذاشتند.

هادی سعیدی‌فرد، مدیرکل حوزه هنری استان نیز با اشاره به اینکه شرایط فعلی، به معنای صلح نیست، گفت: در قسمتی از نامه امیرالمؤمنین به مالک اشتر در نهج‌البلاغه آمده است: «پس از صلح با دشمن، از او بر حذر باش، زیرا چه بسا که دشمن به قصد غافلگیری، تن به صلح داده باشد.»؛ شرایط فعلی نیز، به معنی صلح نیست. 

وی ضمن تأکید بر اینکه هم‌اکنون جنگ، جنگ روایت‌هاست، گفت: هم‌اکنون تقویت وحدت و انسجام ملی، یک وظیفه همگانی است و جامعه هنری با روایت فتح و پیروزی و تأثیر بر افکار عمومی، می‌تواند موجب تقویت جبهه ملی و تاب‌آوری اجتماعی شود. 

وحید حیاتلو، دبیر محفل ادبی «پوریای ولی» شهرستان خوی، توضیحاتی پیرامون ویژگی‌های ادبیات دفاع مقدس ارائه داد و گفت: از نگاه هنری، جنگ یک فرصت برای هنرمندان از حیث سوژه های جدید و مضمون پروری، محسوب می‌شود؛ محتوای ادبیات دفاع مقدس با بطن جامعه عجین شده است.

وی ضمن تأکید بر اینکه شعر و ادبیات، خاستگاه سایر هنرهاست، تصریح کرد: ادبیات حماسی و دفاع مقدس، ابعاد و لایه‌های فراوان دارد و از این‌رو، محدود به بازه زمانی خاص نبوده و تاریخ انقضا ندارد و قابلیت بسط پذیری بالایی دارد؛ و یکی از رسالت‌های فعالان ادبی، پرداختن به لایه‌های زیرین، مفاهیم است.

سخنرانی سونیا حسن دایی، پخش کلیپ‌های مرتبط و شعرخوانی حاضران، بخش های دیگر این محفل بود.

انتهای پیام
captcha