کد خبر: 3907477
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۸

جامعه قرآنی محدود به قاریان و حافظان نیست

معاون تعلیم و تربیت سازمان دارالقرآن کشور گفت: نباید جامعه قرآنی را محدود به قاریان و حافظان قرآن کرد؛ چراکه در یک کشور اسلامی همه مسلمان و جزئی از جامعه قرآنی هستیم و این مرزبندی‌ها نباید وجود داشته باشد.

اطلاق واژه جامعه قرآنی تنها به قاریان و حافظان قرآن صحیح نیست

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام موسی جامعی، معاون تعلیم و تربیت و حجت‌الاسلام شفیعی، مدیرکل ارتباطات و امور استان‌های سازمان دارالقرآن کشور روز گذشته، 8 تیر‌ماه با حجت‌الاسلام ناصر جوانبخت، مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌غربی دیدار و گفت‌وگو کردند.

حجت‌الاسلام جامعی، معاون تعلیم و تربیت سازمان دارالقرآن کشور با بیان اینکه باید به سبک زندگی و نحوه آموزش این سبک به جوانان توجه کرد، گفت: بهترین سبک زندگی، سبکی است که منطبق بر آموزه‌های قرآن کریم باشد که برای ترویج و تبلیغ آن نیز این سازمان برنامه‌های مختلفی را برنامه‌ریزی کرده است. البته برگزاری محافل و مجالس قرآنی هفتگی و ماهانه نقش مهمی در ترویج فرهنگ قرآنی دارد. در دوران شیوع کرونا باید از ظرفیت فضای مجازی برای برگزاری چنین محافلی استفاده کرد.

حجت‌الاسلام جامعی با بیان اینکه در کنار ترویج قرائت قرآن باید به تفسیر آن نیز توجه داشت، ادامه داد: در موضوعات اجتماعی توجه کمی به بهره‌گیری از قرآن شده، در حالی که قرآن یک کتاب زندگی بوده که تمام موضوعات مختلف زندگی بشری در آن پاسخ داده شده است.

معاونت تعلیم و تربیت سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به فعالیت 10 هزار تشکل قرآنی در کشور، گفت: از این تعداد بیش از ۸ هزار تشکل در قالب خانه‌های قرآن، آموزشگاه‌ها و مؤسسات قرآنی فعالیت می‌کنند. خانه‌های قرآنی باید به وظیفه خود مبنی بر تبلیغ و ترویج قرآن عمل کنند. متأسفانه برخی از این خانه‌ها مشغول انجام کارهای اقتصادی شده و از هدف خویش بازمانده‌اند، در حالی که تعدادی از این خانه‌ها نیز جانانه به وظیفه خود عمل می‌کنند.

حجت‌الاسلام جامعی با بیان اینکه نباید جامعه قرآنی را محدود به قاریان و حافظان قرآن کرد، بیان کرد: در یک کشور اسلامی همه مسلمان و جزئی از جامعه قرآنی هستند و این مرزبندی‌ها نباید وجود داشته باشد؛ چرا که همین موضوع تأثیری منفی در گسترش و تبلیغ قرائت قرآن دارد.

فرهنگ‌سازی برای افزایش موقوفات قرآنی

حجت‌الاسلام جوانبخت، مدیرکل اوقاف آذربایجان‌غربی، نیز در این دیدار با اشاره به اینکه ساماندهی موقوفات و امامزادگان و در کنار آن ترویج و احیای فرهنگ قرآنی از وظایف مهم این اداره‌کل است، تصریح کرد: برای این منظور مسابقات قرآنی هر ساله در سطح شهرستانی، استانی و ملی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در کل کشور اغلب موقوفات مربوط به تعظیم شعائر اهل بیت(ع) به‌ویژه امام حسین(ع) است، گفت: سهم موقوفات قرآنی بسیار کم است و در سال‌های اخیر برای جلب توجه مردم به این موضوعات تبلیغات گسترده‌ای در استان انجام شده است.

انتهای پیام
captcha