به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، مجتبی قهرمان رضاییه، مدیرکل انتقال خون آذربایجانغربی ۳۱ فروردین در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال گذشته ۶۴٠ هزار و ۵٣٠ واحد خونگیری در سطح استان انجام شده و در یک ماهه اخیر ٧/٣ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد افزایش این رقم بودیم.
وی افزود: با توجه به اینکه در تمامی پایگاههای انتقال خون آذربایجانغربی با رعایت پروتکلهای بهداشتی دریافت خون انجام میشود بنابراین با توجه به وضعیت ذخایر خونی برای جلوگیری از بروز بحران از هماستانیها تقاضا داریم با اهدای مستمر خون به کمک بیماران نیازمند خون بشتابند.
مدیرکل انتقال خون آذربایجانغربی تصریح کرد: در شرایط مناسب و مطلوب، زمان نگهداری خون بین ۲۸ تا ۳۰ روز و پلاکت بین سه تا چهار روز است که باید در طول این مدت از خون و فرآوردههای خونی استفاده کرد.
وی ادامه داد: در ایام کرونا شاهد کاهش آمار خونگیری و اهدای خون بودیم ولی مشکلی در خصوص تامین خون و فرآوردههای خونی در بیمارستانها نداشتیم و ذخایر خونی موجود پاسخگوی نیاز مراکز درمانی بوده است.
قهرمان رضاییه بیان کرد: برای ایجاد اعتدال بین اهدا و مصرف، هر مرد سالیانه چهار بار امکان اهدای خون و هر زن سه بار در سال فرصت اهدای خون را دارد. در حال حاضر در شهرستانهای ارومیه، خوی، مهاباد، نقده و میاندوآب پایگاه ثابت انتقال خون وجود دارد و در بقیه شهرستانها نیز تیمهای سیار برای دریافت خون اهدایی اهداکنندگان با برنامهریزی این کار را انجام میدهند.
مدیرکل انتقال خون آذربایجانغربی گفت: بنا به محدودیتهای موجود نمیتوانیم در تمام شهرهای استان مرکز ثابت انتقال خون راهاندازی کنیم و انتقال خون سازمان دولتی است و ایجاد مرکز جدید نیازمند تعریف چارت سازمانی بوده و برای این منظور نیازمند دستورالعمل فنی و ستادی از سوی انتقال خون ایران هستیم.
وی ادامه داد: ضرورت دارد فرماندارها نیز در این زمینه ما را یاری رسانند و توسعه مراکز انتقال خون در شهرستانها به عهده مرکز انتقال خون ایران است و در این راستا نیازسنجیهای لازم به عمل میآید و در صورت نیاز نسبت به ایجاد مرکز اقدام میشود.
قهرمان رضاییه در پایان اظهار کرد: در شبهای قدر از ساعت ۲۲ تا ۲ بامداد تیمهای سیار برای دریافت خون اهداکنندگان در محل بلوار رسالت ارومیه مستقر هستند.
انتهای پیام