بخش آوایی سیوهفتمین دوره مسابقات ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور با رقابت 700 نفر ازدانشجویان آقا و خانم بهصورت حضوری طی روزهای ۱۶ تا ۱۹ مردادماه در ارومیه در حال برگزاری است، خبرنگار ایکنا از آذربایجانغربی در ارتباط با شرایط و حال و هوای این دوره از مسابقات با تعدادی از بانوان شرکتکننده در بخش حفظ 5 و 10 جزء و حفظ کل قرآن کریم گفتوگویی انجام داده است که در ادامه میخوانید:
فاطمه مقصودی، یکی از متسابقان بخش حفظ پنج جزء قرآن در این دوره از مسابقات در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: زمان آشنایی و انس من با قرآن به مقطع سوم ابتدایی برمیگردد که با شرکت در دورههای دارالقرآن شهر شادگان قرائت قرآن را یاد گرفته و سپس از سال ۹۷ اقدام به حفظ قرآن کردم.
وی افزود: در حال حاضر حافظ هشت جزء قرآن بوده و در این دوره در رشته حفظ پنج جزء شرکت کردهام و کسب مقام اول مرحله استانی مسابقات قرآنی اوقاف در رشته حفظ، کسب رتبه چهار کشوری در بخش مدیحهسرایی و همخوانی از جمله افتخارات بنده در این عرصه است.
این دانشجوی ۲۲ ساله رشته روانشناسی که از دانشگاه پیامنور خوزستان در این رقابتها شرکت کرده است، با اشاره به سطح بالای مسابقات ادامه داد: در این دوره انتخاب داوران تخصصی برای هر رشته موجب بالا رفتن سطح داوریها و نیز عادلانهتر شدن رقابتها شده است.
وی با انتقاد از عدم حمایت مسئولان دانشگاه در تأمین هزینههای شرکت در مسابقات تصریح کرد: متأسفانه مسئولان دانشگاه برای ایاب و ذهاب متسابقان خوزستان با توجه به فاصله زیاد آن استان تا آذربایجانغربی وسیله نقلیه اتوبوس را در نظر گرفته و یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان برای رفت و برگشت با این وسیله پرداخت کردند.
مقصودی گفت: این هزینه ناچیز در حالی پرداخت شده که بنده برای جلوگیری از خستگی برای طی کردن این مسیر طولانی در هوای گرم تابستان مجبور به سفر با هواپیما شده و از شهر خود تا تبریز یک میلیون و ۹۰۰ هزار تومان هزینه بلیط پرداخت کردم و از تبریز تا ارومیه هم با اسنپ آمده و ۲۰۰ هزار تومان هم برای آن پرداخت کردم در حالی که دانشگاه باید این موضوعات را در نظر میگرفت و حمایت لازم برای حضور قدرتمند دانشجوی خود در رقابتها را میداشت.
وی همچنین با ابراز گلهمندی از عدم تجلیل مسئولان دانشگاه از وی برای کسب رتبه اول مسابقات کشوری قرآن و عترت دانشجویان گفت: انتظار میرفت پس از کسب این مقام که برای خود دانشگاه هم افتخار بود مراسم جشن و تجلیل از بنده برگزار میشد.
این حافظ جوان قرآن اضافه کرد: متأسفانه شرایط بانوان شرکتکننده در مسابقات با آقایان بسیار متفاوت بوده و در شهرستانها کارگاههای آمادهسازی و دورههای قرآنی برای بانوان بهندرت برگزار شده و آنها شرایط عادلانه برای یادگیری و تمرین بیشتر را ندارند.
نرگس صادقیفر، شرکتکننده رشته حفظ ۱۰ جزء از دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه حفظ قرآن را با حفظ سورههای کوتاه از مقطع ابتدایی آغاز کرده است، اظهار کرد: تاکنون موفق به حفظ ۱۸ جزء قرآن شده و هدف غایی بنده حفظ کل قرآن است.
وی افزود: با توجه به اینکه نفرات برتر دانشگاهها در این دوره شرکت دارند سطح متسابقان از نظر تجوید، صوت و لحن بسیار بالا بوده و امتیازهایی هم که داوران میدهند همگی بالا و نزدیک به هم است.
این دانشجوی رشته رادیولوژی با بیان اینکه حمایتها از دانشجویان قرآنی بسیار کم است، ادامه داد: حداقل انتظار است اساتید دروس معارف و سایر دروس مرتبط در نمرهدهی به دانشجویان امتیاز خاصی برای آنها در نظر بگیرند.
وی همچنین با بیان اینکه رقم مالی جوایز مسابقات قرآن بسیار ناچیز است، تصریح کرد: با وجود اینکه بنده مقام اول کشوری دانشگاه علوم پزشکی را در خردادماه کسب کردم تاکنون جایزه سه میلیون تومانی آن به حسابم واریز نشده و حتی جایزه مرحله دانشگاهی این دوره از رقابتها که در دیماه بوده نیز واریز نشده است و جایزه مسابقات سال گذشته نیز یک سال طول کشید تا به دستم برسد.
این حافظ ۲۳ ساله قرآن با بیان اینکه بودجههای قرآنی دانشگاهها پایین بوده و در نتیجه تبلیغ، تقدیر و حمایتها هم کم است، اظهار کرد: متأسفانه تعداد دورهها و کلاسهای آموزشی قرآنی در ملایر بسیار کم بوده و از طرفی هزینه شرکت در کلاسهای تخصصی قرآن نیز بسیار بالا بوده و همین موضوع فرصت ارتقای سطح و دریافت آموزشهای قرآنی بیشتر را از ما میگیرد.
صادقیفر نیز با ابراز گلهمندی از عدم وجود اختیار در انتخاب نوع وسیله ایابوذهاب برای شرکت در مسابقه گفت: تنها گزینه پیش روی بنده نیز سفر زمینی با اتوبوس بود هر چند که هزینه آن را دانشگاه پرداخت کرده است، اما متأسفانه برای داشتن همراه در این مسابقه تصمیمگیری نشده بود.
عطیه انیسی، شرکتکننده حفظ کل قرآن که از سهسالگی روخوانی و بعدها حفظ قرآن را شروع کرده است، در گفتوگو با ایکنا تصریح کرد: در اوایل شاید حفظ قرآن سخت باشد، اما به مرور زمان حفظ کردن نیز راحت شده و نیز قدرت یادگیری و حفظیات فرد نیز تقویت میشود.
وی با بیان اینکه انس با قرآن آرامش را به ارمغان میآورد، گفت: قرآن درس زندگی به انسان میآموزد که همواره راهگشاست. من با وجود آنکه گاهی اوقات از طرف برخی افراد مورد انتقاد قرار میگیرم که چرا به جای صرف زمان برای یادگیری مهارت دیگر، به حفظ قرآن مشغول هستم، پاسخ میدهم که قرآن راه رسیدن به رستگاری را نشان میدهد که هدف نهایی همه انسانهاست.
این دانشجوی رشته علوم قرآن و حدیث دانشگاه تهران با اشاره به اینکه سطح این دوره از مسابقات خیلی بالا بوده و در حد مسابقات اوقاف است، بیان کرد: رقابت بین شرکتکنندهها نفسگیر بوده و داوران نیز چون متخصص این رشته هستند با دقت و سختگیری امتیاز میدهند.
این بانوی ۱۹ ساله حافظ کل قرآن با اشاره به اینکه هدفش از شرکت در مسابقات یادگیری و لذت بردن از قرائت قرآن است، گفت: متاسفانه قاریان و متسابقینی هستند که تنها با هدف کسب مقام در مسابقات شرکت کرده و به جای لذت از خود قرآن پس از عدم موفقیت در کسب مقام گریه کرده و فقط بهدنبال نتیجه هستند.
وی با اشاره به مشکلات بانوان قرآنی تصریح کرد: متأسفانه تعداد محافل انس با قرآن برای بانوان انگشتشمار بوده، بنابراین بانوان فرصت یادگیری و کسب تجربه را پیدا نکرده و نمیتوانند پیش از شرکت در مسابقات با حال و هوای محیطهای اینچنینی آشنا شوند، بنابراین قرارگیری در محیط مسابقه برای بانوان بسیار سخت است.
انیسی از جمله معدود دانشجویانی است که با هواپیما راهی ارومیه شده و هزینه رفت و برگشت آن را نیز دانشگاه تهران متقبل شده است.
انتهای پیام
سلامت