کد خبر: 4162758
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۸

صدور مجوز راه‌اندازی کتابخانه تخصصی قرآن و عترت در ارومیه

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه گفت: پس از اخذ مجوز برای کتابخانه تخصصی قرآن و عترت، بلافاصله راه اندازی کتابخانه الکترونیکی در دستور کار قرار گرفته است. 

کتابخانه تخصصی قرآن و عترتمحمد نقی‌پور، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان غربی، با بیان اینکه مجوز قانونی برای راه‌اندازی کتابخانه تخصصی قرآن و عترت صادر شده است، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری، با پیاده‌سازی اقدامات سنجیده و مطلوب در کتابخانه تخصصی قرآن و عترت، امروز شاهد آنیم که این کتابخانه مجهز، با استانداردهای لازمه کاملا هم‌خوانی دارد.

وی با اشاره بر ثبت کد سازمانی برای فرهنگسراهای سازمان جهت مشارکت در طرح ملی ترویج کتابخوانی رضوی، ادامه داد: جهت تسریع در انجام فعالیت و مشارکت حداکثری برای هر یک از فرهنگسراها کد سازمانی مستقل ثبت شده است تا نحوه عملکرد هر فرهنگسرا به‌صورت مجزا در دوره‌های برگزار شده مشخص شود.

رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه از راه اندازی کتابخانه الکترونیکی(کتابخانه گویا) برای این مجموعه خبر داد و خاطرنشان کرد: مراحل اولیه و پشتیبان گیری کتابخانه الکترونیکی انجام گرفته و به‌زودی با راه اندازی این سیستم، انتقال دیتابیس مجموعه کتابخانه به مرکز فاوا ی شهرداری ارومیه فراهم شده و ضمن بسترسازی جهت ثبت نام الکترونیکی، ایجاد دسترسی و خرید کتاب‌های صوتی برای علاقه‌مندان در کتابخانه الکترونیکی مهیا خواهد شد.

نقی‌پور یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در حوزه فعالیت‌های کتابخوانی را مشارکت فعال در جهت ارتقاء فرهنگ کتاب و کتابخوانی با همنوایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد و افزود: تفاهمنامه‌ای بین شهرداری ارومیه و اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد شده است که فعالیت‌های ترویجی کتابخوانی با همکاری این دو اداره ارتقا یابد و در همین راستا کارشناسان کتابخانه تخصصی قرآن و عترت با تجمیع طرح ها و ایده های نوین و با ارائه طرح پ‌های ابتکاری، خلاق، بومی و عملیاتی در هشتمین دوره برگزاری طرح ملی پایتخت کتاب ایران شرکت کرده و آثار خود را ارسال کردند.

وی ادامه داد: به لطف مشارکت سایر سازمان‌ها و نهادهای متولی امر، شهر ارومیه موفق شد در بین ۱۰۵ شهر شرکت کننده به‌عنوان شهر دوستدارکتاب انتخاب شده و به مرحله نهایی راه یابد که امیدواریم در این دوره و یا دوره‌های آتی با تداوم برنامه‌های عموم محور کتابخوانی شهر ارومیه به عنوان پایتخت کتاب ایران نائل شود.

نقی‌پور ترویج کتاب و کتابخوانی را از اولویت‌های اصلی این سازمان برشمرد و اظهار کرد: برای نیل به اهداف سازمان، رایزنی‌هایی با کتابخانه مرکزی دانشگاه ارومیه و کتابخانه مرکزی نهاد کتابخانه های عمومی استان انجام داده‌ایم تا با امانت‌دهی کتاب بین کتابخانه‌ها، شهروندان نهایت بهره‌مندی را داشته باشند. 

وی تهیه و تصویب منشور اخلاقی کاربران مجموعه کتابخانه تخصصی قرآن و عترت را از جمله اقدامات مهم این سازمان قلمداد کرد و افزود: بروشورهای قوانین و مقررات در سالن‌های مطالعه نصب شدهاند تا از هرگونه برخورد سلیقه‌ای جلوگیری به‌عمل آمده و به فعالیت‌های کتابخانه سر و سامان داده شود. 

رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ارومیه تصریح کرد: کتاب ارومیه از دیرینه زمان تا به امروز در 10 نسخه دو جلدی به تالیف دکتر پرویز عقلمند، توسط کتابخانه تخصصی قرآن و عترت تهیه شده و این کتاب از طریق اداره بازرسی شهرداری ارومیه به شهرداران کلانشهرهای کشور اهدا شده است تا فرهنگ غنی ارومیه از دیرباز تاکنون در قالب این کتاب بازخوانی شود.

انتهای پیام
captcha