به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو 14 تیرماه در آیین بهرهبرداری از فاز دوم طرح آبرسانی به دریاچه ارومیه از طریق کانال بادینآباد پیرانشهر اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم، به بهرهبرداری رساندن پروژههایی بود که سالیان سال به دلایل مختلف مسکوت مانده و چشم انتظار افتتاح بودند و این پروژهها که در حوزههای مختلفی از جمله آب، برق، راهسازی و زیرساختهای اساسی قرار داشتند، با تلاشهای مداوم و برنامهریزی دقیق به بهرهبرداری رسیدند.
وی افزود: آیتالله رئیسی با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای داخلی و بهرهگیری از نخبگان کشور، موفقیتهای قابل توجهی را به دست آورده، نگاه به درون و استفاده از توانمندیهای بومی، نه تنها موجب تسریع در برون رفت مشکلات شده، بلکه اعتماد و امید به آینده را نیز در دلهای مردم زنده کرده و این پروژهها رهآورد و ادامه مسیر دولت مردمی رئیس جمهور شهید است.
محرابیان بیان کرد: دریاچه ارومیه بهعنوان یک کانون حیاتی برای منطقه، نقشهای متعددی دارد، منبعی برای تامین آب شرب و کشاورزی، زیستگاه بسیاری از گونههای نادر و در خطر انقراض، و محل فعالیتهای اقتصادی و گردشگری و وجود دریاچه موجب تعدیل دمای هوا و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی میشود.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر دریاچه ارومیه با توجه به مواردی همچون؛ از جمله خشکسالیهای متوالی و بهرهبرداریهای غیراصولی از منابع آب، با کاهش شدید سطح آب مواجه شده و بخشهای بزرگی از آن به خشکی تبدیل شده بود که اگر اقدامات لازم برای احیای این دریاچه صورت نگیرد، بسیاری از استانهای اطراف را خطرات فراوانی تهدید خواهد کرد.
وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به اهمیت فراوان دریاچه ارومیه، دولت سیزدهم با اجرای پروژههای گسترده و تخصیص بودجههای کلان، تلاشهای جدی برای احیای این منبع حیاتی آغاز کرده، از جمله این پروژهها میتوان به احداث سدها، سیستمهای انتقال آب و برنامههای مدیریت منابع آب اشاره کرد که همگی با هدف بازگرداندن حیات به دریاچه ارومیه انجام میشوند.
وی گفت: مجموع اقدامات که تاکنون انجام شده همزمان با افتتاح بند و کانال بادین آباد آخرین پروژه فیزیکی احیای دریاچه ارومیه نیز به بهره.برداری رسید و مجموع طرحهایی که برنامهریزی و اجرا شده امکان مدیریت و مثبت کردن تراز دریاچه را در اختیار ما قرار داده است.
محرابیان عنوان کرد: در آغاز فعالیت دولت سیزدهم، کشور با کاهش بارندگیهای شدید و مواجهه با تنشهای آبی بیسابقهای روبرو شد و تنش آبی یکی از بزرگترین چالشهای دولت سیزدهم بود که به دو صورت کمبود آب و قطعیهای مکرر برق خود را نشان داد، این وضعیت بحرانی نیازمند مدیریت و اقدامات فوری بود که با تلاشهای جهادی دولت سیزدهم و همکاری مردم غیور ایران، بسیاری از این مشکلات سریع برطرف شد.
وی افزود: تلاشهای بیوقفه دولت سیزدهم در حل معضلات و بهرهبرداری از پروژههای ملی، چشمانداز روشنی برای آینده کشور ترسیم کرده است و با ادامه این مسیر و حمایت همهجانبه از سوی مردم و نهادهای مختلف، میتوان امیدوار بود که ایران به سوی توسعه پایدار و رفاه عمومی حرکت کند و تراز دریاچه ارومیه نسبت به مهر سال گذشته (ابتدای سال آبی جاری) 53 سانتی متر بالا رفته که نشان دهنده تأثیرات مثبت پروژههای مرتبط با احیای دریاچه بوده است.
محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجانغربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نیز در این مراسم اظهار کرد: وضعیت دریاچه و اقداماتی که در زمینه رهاسازی انجام میشد، به صورت مرتب و مستمر رصد شده و امسال بیش از دو میلیارد و 150 میلیون متر مکعب رهاسازی آب مازاد از سدهای استان انجام شده که موجب ایجاد شادابی و طراوت در دریاچه و تالابهای 11 گانه آن بوده و تالابهایی در استان وجود داشت که 25 سال خشک شده بود و ما امروز شاهد بهبود وضع تالابها و زیست بومهای آن مناطق هستیم.
وی افزود: اولین دغدغه رئیس جمهور شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی در سفر به استان در سال 1401 دریاچه ارومیه و احیای آن بود و اولین رئیس جمهوری بود که از طرح کانی سیب بازدید کردند و اختیاراتی به استان برای پیشرفت کارها دادند به رغم ناملایماتی که برخی افراد و رسانهها داشتند، دریاچه از اولویتهای جدی آیتالله رئیسی بود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تصریح کرد: با افتتاح طرح جدید در جلدیان، دو هزار و 600 هکتار از اراضی مردم از دیم به آبی تبدیل شد و تکمیل و تجهیز 54 هزار هکتار اراضی دیمی که با همکاری وزارت جهاد و نیرو آغاز شده نیز گامی در همین راستا خواهد بود.
مجید رستگاری، مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی نیز در این مراسم اظهار کرد: بند و کانال انتقال آب بادینآباد پیرانشهر به دریاچه ارومیه یکی از پروژههای 27 گانه کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه بود که با حمایتهای رئیس جمهور شهید و وزارت نیرو در تخصیص اعتبارات این پروژه در مدت هشت ماه و در حداقل زمان به اتمام رسید و طول کانال بادین آباد چهار و نیم کیلومتر است که سالانه 180 مترمکعب آب مازاد منطقه را به سد کانی سیب، سپس با استفاده از کانال به رودخانه گدار و در نهایت به دریاچه ارومیه منتقل خواهد کرد.
وی افزود: بهرهبرداری از این پروژهها جلوهای از اقدامات دولت سیزدهم در جهت رشد و آبادانی میهن اسلامی است و بهرهبرداری و افتتاح دو هزار و 600 هکتاری شبکه آبیاری جلدیان سروکانی، ایستگاههای PS7 و PS8 کرم آباد در شمال استان برای آبیاری دو هزار و 870 هکتار از اراضی تحت شرب و مخزن 10 هزار متر مکعبی شاهد ارومیه جهت تأمین آب شرب سالم از جمله طرحهای آماده بهرهبرداری است.
رستگاری بیان کرد: بند و کانال بادین آباد از نوع سنگریزهای با هسته رسی بر روی رودخانه بادین آباد با آورد میانگین سالانه 312 میلیون مترمکعب ساخته شده که از طریق سیستم انتقال به طول پنج هزار و 595 متر، سالانه 180 میلیون مترمکعب آب را به مخزن سد کانی سیب و از آنجا به دریاچه ارومیه هدایت خواهد کرد.
خبرنگار: الناز نقی زاده
انتهای پیام