مکرم شیدایی، مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه شهدای آذربایجان غربی، در گفت و گو با ایکنا از آذربایجان غربی، گفت: این مجموعه با هدف محرومیتزدایی شکل گرفته و در سطح روستاهای کمبرخوردار، دوردست و مرزی گستره فعالیت خود را تعریف کرده است که تعداد آنها 550 روستا میباشد.
وی ادامه داد: از سال 1396 هستههای جهادی بومیمحور با هدف محرومیتزدایی در هر روستا با بهره گرفتن از ظرفیت و نظرات مردم ساکن همان خطه شکل گرفت؛ در قدم نخست شناسایی و آموزش و اسکان روحانی بومی منطقه انجام میگیرد.
این مسئول با بیان اینکه روحانی با جلب همکاری افراد نخبه، صاحبفکر، دلسوز، متنفذ و جوانان گروههای جهادی را تشکیل داده و نسبت به آسیبشناسی و ارائه راهکار در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، اعتقادی و ... اقدام میکند، خاطرنشان کرد: قرارگاه پیشرفت و آبادانی آذربایجان غربی نیز به صورت تمامقد از این هستههای جهادی حمایت کرده و برای محرومیتزدایی گام برمیدارد.
وی ادامه داد: به هیچ عنوان طرح و برنامهای در حوزههای فرهنگی به روستاها تحمیل نمیشود، بلکه این هستههای جهادی هستند که با همراهی افراد دلسوز طرح، راهکار و نقشهراهی را برای رفع مشکلات پیشنهاد میکنند؛ فعالیتهای عمرانی نیز به این ترتیب است، با کمک هستههای جهادی کمبودهایی نظیر مدرسه، پل، راه و ... احصاء شده و با پشتیبانی قرارگاه استانی این نواقص برطرف میشود.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه شهدای آذربایجان غربی، کمک به اقتصاد و معیشت روستا، اشتغال مردم و تحقق مهاجرت معکوس را نیز از جمله سرفصلهای فعالیت این مجموعه عنوان کرد و بیان داشت: این موضوع را با جدیت دنبال میکنیم که خوشبختانه در برخی مناطق نیز مهاجرت معکوس را شاهد هستیم.
شیدایی، فعالیتهای این قرارگاه در عرصه بهداشت و سلامت با نهادینهسازی سبک زندگی اسلامی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: در زمینه تغذیه و مراقبتهای بهداشتی، ظرفیت کارشناسان و متخصصات طب سنتی و اسلامی نیز بهره میبریم؛ اخیراً نیز 10 نفر از اساتید کارشناسان طب سنتی به دهستان انزل اعزام شدند که مورد استقبال اقشار مختلف مردم قرار گرفتند.
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه شهدای آذربایجان غربی یکی از مهمترین اقدامات را ارزیابی نتایج فعالیتها عنوان و بیان کرد: دستاورد و خروجی فعالیتها را به صورت دقیق و کامل رصد میکنیم تا نقاط ضعف برطرف و نقاط قوت نیز تقویت شود.
شیدایی اضافه کرد: عمده فعالیتهای این قرارگاه در پنج سرفصل شامل فرهنگی، اعتقادی، عمرانی، اشتغال و بهداشت متمرکز شده است که از سال 1396 تاکنون بیش از 168 میلیارد تومان برای این بخشهای پنجگانه هزینه شده است که خوشبختانه دستاوردهای خوبی هم داشته است؛ 110 میلیارد تومان آن به بخشهای عمران و زیرساخت روستاها تزریق شده، بقیه بودجه نیز در بخشهای دیگر هزینه شده است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای این مجموعه در هفت دهستان به عبارتی 550 روستا متمرکز شده است، خاطرنشان کرد: در شهرهای ماکو، چالدران، چایپاره، ارومیه، سردشت، پیرانشهر و تکاب به مردم خدمات ارائه میدهیم.
اهتمام برای جهاد آبرسانی در روستاهای کمآب استان
مسئول قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه شهدای آذربایجان غربی اظهار کرد: در برخی روستاهای استان متأسفانه اقشار مختلف مردم از تنش آبی به شدت رنج میبرند بنابراین از سال 1401 در این روستاها جهاد آبرسانی را آغاز کردهایم.
وی دسترسی به آب شرب سالم و بهداشتی یکی از مؤلفههای مهم در توسعه و آبادانی به شمار میرود، ادامه داد: در زمینه جهاد آبرسانی مسئولیت 190 روستا را به این مجموعه واگذار کردهاند که 106 روستا در شهرستان شوط قرار دارد.
انتهای پیام