کد خبر: 4237249
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۶

همایش فرهیختگان عالم تمدن‌ساز در ارومیه برگزار شد

همایش فرهیختگان عالم تمدن‌ساز، با حضور علمای اهل‌سنت و تشیع، به مناسبت هفته وحدت در مصلی بزرگ امام خمینی(ره) ارومیه برگزار شد.

همایش فرهیختگان عالم تمدن‌ساز در ارومیه برگزار شدبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین کاظم لطفیان، دبیر شورای برنامه‌ریزی مدارس علوم دینی اهل‌سنت کشور، ۲۷ شهریور ماه در همایش فرهیختگان عالم تمدن‌ساز، به مناسبت هفته وحدت اظهار کرد: میلاد پیامبر اکرم(ص) را تبریک عرض کرده و بعثت پیامبر(ص) پایانی بر عصر جاهلیت و آغاز اعلان حق علیه باطل است و پیامبر حق را با حق شناخت و ما نباید برای تمییز حق از باطل هزینه کرده و طبق آموزه‌های نبی خدا، اگر دنبال حق هستید با حقانیت و حقیقت پیش روی کنید.

وی افزود: پیامبر جلوی جوشش و رشد باطل را گرفته و با توجه به آموزه های دین و پیامبر(ص) بر هرمسلمانی مبارزه با ظلم و استبداد واجب است و امروز انقلاب اسلامی که با فساد و باطل در عالم درگیر شده که برگرفته از نگاه بلند پیامبر گرامی اسلام است و اگر تمدن بخواهد شکل بگیرد باید این گونه عمل کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین لطفیان بیان کرد: پیامبر پر از سخاوت بوده و گشاده‌ترین سینه‌ها را دارد و از ویژگی‌های نبی خدا وفاداری، آداب معاشرت‌دان، خوش برخورد، نرم خو و...  است که امروز بشر نیز به آن‌ها بسیار نیاز دارد.

وی ادامه داد: اگر حاکمیت جهان اسلام به دست پیامبر(ص) بود بسیاری از اتفاقات و جنایات در جهان اسلام روی نمی‌داد و باید سبک زندگی را نبوی و اسلامی کرد که در این صورت پیروزی‌ها نصیب خواهد شد و می‌توان دشمنان را شکست داد.

دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور تصریح کرد: باید بنیان‌های رحمت و مودت در جامعه تقویت شده و اصل عدم تعرض به مقدسات در جامعه نهادینه شود و  متعهد شویم به مقدسات دیگران تعرض نکنیم زیرا خدای متعال، ادیان مختلف را به وحدت دعوت می‌کند و در صورت نبود وحدت، دشمنان و کافران بر پیروان ادیان الهی چیره می‌شوند.

وی گفت: تمدن اسلامی باید جلوی گمراهی را به گونه‌ای مسدود کند که کسی جرأت حرکت در آن را نداشته باشد و تمدن اسلامی عقلانیت، معنویت و عدالت الهی است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین لطفیان عنوان کرد: علم وسیله‌ای برای دستیابی به تمدن نوین محسوب می‌شود و در حسن فاعلی تمدن اسلامی، علم جایگاه عظیمی داشته و خداوند به شأن و منزلت علما توجه ویژه‌ای دارد.

وی افزود: جهاد عنصر دیگر تمدن اسلامی است؛ نمی شود درون خانه خود بنشینیم و بخواهیم خدای متعال تمدن اسلامی را در کاسه امت اسلامی قرار دهد بلکه باید یک جهاد همه جانبه شکل گیرد.

دبیر شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور اضافه کرد: اصل تغافل، اصل دشمن ستیزی، سازش ناپذیری است و عده‌ای تلاش دارند دایره کفر و شرک را گسترش دهند که از درون آن داعش به وجود می‌آید که موجب بی‌خانمانی صدها هزار مسلمان شده و در غزه و فلسطین هر روزه شاهد شهادت تعداد زیادی از مردم بی گناه و کودکان غزه و فلسطین هستیم که وظیفه ما مبارزه با رژیم صهیونیستی و حمایت از مظلومان است. 

دوری از دنیاطلبی شرط اصلی دستیابی به امت یکپارچه و متحد 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه ارومیه نیز در این همایش اظهار کرد: از شروط اصلی دستیابی به امت یکپارچه و متحد، دوری از دنیاطلبی است و همه مسلمانان به این امر توجه کنند، زمانی که دنیا در نظر اشخاص بی‌ارزش شود ایثار و از خودگذشتگی در بین آن‌ها افزایش می‌یابد و چنین امتی برای همه جهانیان الگو و اسوه می‌شود و همه سعی کرده به آن بپیوندند و پیروی کنند.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر از شاخصه‌های اصلی امت اسلامی محسوب شده و ایمان به خداوند متعال محور اصلی امت اسلامی بوده که افرادش تابع حق، متمدن، حق‌گرا و پیشرفته هستند و بهترین امتی که خدا آفریده این امت بهترین خداوند خلق کرده این امت است. 

حجت‌الاسلام‌والمسلمین قریشی بیان کرد: از دیگر ویژگی‌های امت اسلامی اخوت و برداری است که باید در تحقق و تقویت بیش از پیش آن در جامعه کوشا باشیم. مقام معظم رهبری بر این موضوع تاکید فراوان دارند و وحدت یکی از مبانی مهم امت اسلامی است و دعوت به تفرقه، خیانت به امت اسلامی محسوب می‌شود. 

امت اسلامی نیازمند اتحاد همیشگی است

ماموستا مامد کلشی‌نژاد، امام جمعه اهل‌سنت ارومیه نیز در این همایش اظهار کرد: دنیای امروز از اخلاق انسانی فاصله گرفته و رفتارهای وحشیانه‌ای در آن صورت می‌گیرد که هیچ انسان با وجدانی آن را قبول نمی‌کند و سعی در مبارزه با ظلم و ستم دارد.

وی افزود: دنیای امروز شاهد قتل عام‌ و جنایاتی است که در آن حتی به کودکان، زنان و دختران رحم نمی‌شود و همه به دست کفار و دشمنان کشته می‌شوند، در حالی که در منش نبی مکرم اسلام(ص) در صدر اسلام در جنگ‌ها باوجود قرار گرفتن در مقابل دشمن، مهرورزی به کودکان، زنان و سالمندان در اولویت بود.

ماموستا کلشی نژاد بیان کرد: پیامبر(ص) که در بدترین شرایط زمانی چهره زیبایی از اسلام نشان داد، او نماد مهربانی و تواضع بود و شیوه درست زیستن را به آن‌ها آموخت و خداوند متعال پیامبر اسلام(ص) را اسوه حسنه معرفی کرده و شخصیتش غیر قابل وصف است.

وی ادامه داد: جوامع اسلامی باید از سیره نبوی الگو پذیرند تا به جامعه ایده‌آل دست یابند، سعه‌صدر، اخلاق نیکو، امانت‌داری و مراوادات اجتماعی شایسته آن حضرت باعث شد تا در عصر جاهلیت مردم شیفته او شده و با ایمان آوردن پیرو قرآن و اسلام شوند. 

امام جمعه اهل‌ سنت ارومیه عنوان کرد: امت اسلامی نیازمند همگرایی و اتحاد همیشگی است و باید در راستای تمدن اسلامی حرکت کرد تا اختلافات بین ملت‌های مسلمان جهان از بین رود.

انتهای پیام
captcha