به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، حجتالاسلاموالمسلمین حمید نیکزاد، مشاور وزیر و دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش، دیروز، ۲۵ مهرماه در همایش گرامیداشت هفته پیوند اولیا و مربیان ضمن محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و پیروزی عملیات وعده صادق ۲ اظهار کرد: مسئولان باید وظایف خود را نحو شایسته انجام دهند، خانوادهها نیز دغدغهمندانه، دلسوزانه، خالصانه و صادقانه با مدرسه همکاری کنند که همکاری آنها با یکدیگر موجب رشد و تعالی دانشآموز خواهد شد.
وی افزود: اولین موضوع در تربیت انسان تعیین مشخص در خانه و مدرسه است چرا که همزبانی و همسان بودن تربیت در خانه و مدرسه از نیازهای اصلی در هدایت فکری و فرهنگی دانشآموزان است، باید انگارههای ذهنی در هدایت فرزندان از بین برود و نقش اصلی در این موضوع به تربیت صحیح ختم شود.
دبیر ستاد همکاریهای حوزه علمیه و آموزش و پرورش تصریح کرد: باید مشکلات در مباحث تربیتی را با همفکری و همنشینی حل کنیم و خانواده و مربیان مدرسه با همدیگر به سمت حل مشکلات تربیتی حرکت کنند و از جمله بهترین راهها دادن ارزش و مشورت با دانشآموز است و هرچه دیده شدن و محبت بیشتر باشد، اعمال و رفتارها نتایج بهتری در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه تربیت و آموزش با بازی کردن اتفاق میافتد، ادامه داد: بین والدین، معلمان و فرزندان نباید فاصلهای روی دهد و بازی خلاقانه نقش تربیتی بسیار جدی دارد، باید با برنامه هدف و جهتدار از توانمندی اولیا استفاده کرد و مسیر معلمی یک رسالت است و هرکس با این دیدگاه جلو رود در تربیت دانشآموزان گام موثری برداشته است.
علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در این همایش اظهار کرد: برای اینکه آموزش و پرورش رسالت اصلی خود را به نحو شایسته انجام دهد به همکاری اولیا نیاز دارد و با توجه به شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده و مشارکت فقط تولید کالا نیست بلکه تولید فکر و اندیشه هم است.
وی افزود: شعار هفته پیوند اولیا و مربیان امسال «با خانواده برای ایران، برای مدرسه» است و برای تربیت صحیح فرزندان، مثلث خانواده، مدرسه و جامعه باید تکمیل شود که در این بین خانواده نقش ملموس و محوری دارد زیرا اولین محلی است که کودک در آن چشم گشوده و میآموزد.
مطهری بیان کرد: تبیین و تعمیق باورهای دینی از اولویتهای مهمی است که با همکاری و یاری خانواده ممکن میشود و اولویت دیگر نیز تقویت هویت ملی و نگاه به درون محسوب میشود طوری نیست که در ایران تربیت شود و نگاه به سمت بیرون داشته باشد.
وی ادامه داد: علم باید در خدمت جامعه باشد و محصول نظام نیز به این مرزوبوم خدمت کند، آموزش مهارتهای زندگی و تحویل شهروند خوب به جامعه نیز اولویت بعدی است و شهروند خوب برای زندگی خوب و احساس مسئولیت در برابر ظلم و بینظمی و حقکشی باید برنامهریزی کند.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی تصریح کرد: نقش اصلی انجمنهای اولیا و مربیان، ارائه راهکارها برای ارتقای نقش خانواده در تربیت است که باید مورد عنایت والدین قرار گیرد و هرکس در مقامی در امر تربیت کوتاهی کند، مدیون فرزندان است.
افشار کبیری، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری آذربایجان غربی نیز در این همایش اظهار کرد: توسعه، پیشرفت و نظم در جامعه در گرو پیوند خانه مدرسه و تعمیق پیوند این دو موجب ارتقای سطح آموزش میشود.
وی افزود: بسترسازی برای ارتقای سطح تحصیلی دانشآموزان و جذب مشارکت عمومی برای تربیت فرزندان است و نباید بین عوامل مدرسه و خانواده شکاف باشد بلکه وظیفه اصلی انجمن اولیا و مربیان رفع این شکافها و پیوند بین این دو تعمیق یابد.
کبیری بیان کرد: اعضای انجمن اولیا و مربیان مدرسه نباید در پیگیری مشکلات و حرکت در مسیر صحیح تربیتی دانشآموزان کوتاهی کنند، ظرفیت اولیا در ساخت مدرسه و نیز تقویت علمی و تربیتی دانشآموزان یک نیاز اصلی در مدارس بوده و باید هر اولیایی در هر شغلی به اندازه وسع و توانایی خود کمک کند مثلا کسی بنایی بلد است میتواند در تعمیرات مدرسه کمک کند.
وی ادامه داد: تربیت شهروند قانونمدار باید در اولویت کاری باشد، تقویت علمی و تربیتی دانشآموزان با همراهی اولیا و عوامل مدرسه محقق میشود و کمکها صرفا مالی نیست بلکه با همفکری، مشورت و ارائه نظرات نیز میتوان در انجام رسالتهای مدرسه مشارکت کرد.
انتهای پیام