به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۹ آبان ماه در اجلاسیه ۷۷۷ شهید دانش آموز آذربایجان غربی ضمن محکومیت جنایتهای رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی اظهار کرد: یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، امام راحل و شهدای دانشآموز را که برای حفظ مملکت جان خود را فدا کردند گرامی میداریم، در دوران دفاع مقدس که همه به جبههها میرفتند دانشآموزان همراه با نبرد در جبهه حق و باطل مشغول درس و مدرسه هم بودند.
وی افزود: دانش آموزان رزمنده افرادی با استعداد، باهوش و درسخوان بودند که برای حفظ کشور جهاد علمی، عملی و نظامی انجام دادند بسیاری از دانشمندان، پزشکان و نخبگان کشور را همان افراد مستعد تشکیل میدهند.
حجتالاسلاموالمسلمین خسروپناه بیان کرد: دانشآموزان دوران دفاع مقدس دشمنشناس و دشمنستیز بوده و با تاسی از آیندهنگری امام راحل از نقشه شوم استکبار که تجزیه و تصاحب ایران بود آگاهی داشتند.
وی ادامه داد: آنها وطنخواه بودند یعنی برای آینده خود در ایران برنامهریزی کرده و در این مرز و بوم مدارج و رتبههای علمی خود را افزایش داده و از دانش خود برای پیشرفت و توسعه کشور استفاده میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: محصلان آن دوره ولایتمدار و ولایتمحور بوده و از امام و رهبری خود اطاعت میکردند و این ولایتمداری، دینداری، ایمان، جهاد علمی و نظامی موجب تقویت روحیه ایثار و فداکاری شده بود و اکنون ماموریت ما جهاد علمی است.
وی گفت: سنت و مرام دانشآموزان مکتب امام و رهروان راه حسینی حرمت نهادن و حفظ احترام والدین و معلمان است و ایران با اقتدار علمی به تمدن نوین اسلامی در سطح جهانی دست یابد.
رضا ابراهیمی، سرپرست استانداری آذربایجان غربی نیز در این اجلاسیه اظهار کرد: امروز در اجلاسیه بزرگداشت ۷۷۷ شهید دانشآموز حضور داریم و از خانواده این عزیزان قدردانی میکنیم، این اجلاسیه در راستای گرامیداشت ۱۲ هزار شهید دانشآموزی در نیمه اول سال آینده برگزار شد.
وی افزود: فرهنگ ایثار و شهادت بستر مورد نیاز برای شکلگیری عالیترین سطح از سرمایههای اجتماعی در جامعه فراهم کرده و از طریق پیوند با باورهای دینی سبب برقراری اعتماد و توجه به اندیشههای اخلاقی در افراد و جامعه میشود.
وی افزود: فرهنگ ایثار و شهادت ارمغان باارزشی است که ارزشهای ایثارگران و جانفشانی شهدای بازمانده از جنگ تحمیلی را نمایان کرده و ترویج این فرهنگ نه تنها وظیفه دینی است بلکه ضامن امنیت ملی به شمار میرود.
ابراهیمی بیان کرد: جنگ نرم دشمن در میان جوانان و نوجوانان فراگیر شده است و دشمن به دنبال هویتزدایی از قشر جوان و نوجوان است و آمار آسیبهای اجتماعی در مدارس به ویژه اعتیاد نشان میدهد که مسئولان فرهنگی و اسلامی باید اهمیت ویژهای به این موضوع داشته باشند.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این یادوارهها گرامیداشت شهدای دانشآموز و شهدای کودک و نوجوان، انتقال پیام شهدا به نسل جدید و تجدید میثاق با شهدا بوده و زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان انقلاب اسلامی و ترویج روحیه امید در بین نسل جوان اهمیت فراوانی دارد و باید دانشآموزان را با جهاد تبیین با اهداف و آرمان شهدا و همچنین توطئههای استکبار جهانی و حامیان آنها آشنا کنیم.
سرپرست استانداری آذربایجان غربی تصریح کرد: برگزاری این یادوارهها، رشادتها و ایثارگریها یاد شهدا را گرامی میدارد، زندهنگه داشتن یاد و خاطره شهدا وظیفهای مهم که برعهده مسئولین و همه مردم قرار دارد.
وی گفت: مهمترین وظیفه جامعه معلمان و دستگاه تعلیم و تربیت توسعه فرهنگ ایثار و شهادت بوده و یکی از اقداماتی که ما معلمان میتوانند در راستای فرهنگ ایثار انجام دهند برگزاری یادواره شهدا و آشنایی با مسیر زندگی آنها است.
علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در این اجلاسیه اظهار کرد: اجلاسیه ۷۷۷ شهید دانشآموز آذربایجان غربی در ذیل کنگره ۱۲ هزار شهید استان برگزار و ۴۲۷ یادواره در سطح مدارس استان برگزار شده است.
وی افزود: ۲۰ یادواره شهدا به صورت نمادین در شهرستانها، تهیه و تولید فیلم کوتاه داستانی، تهیه نماهنگ قصه عشق، دیدار با خانواده ۷۷۷ شهید دانشآموز، برگزاری یادواره شهدا در ۵۱ مدرسه شاهد در استان از برنامههای هفته بسیج دانشآموز محسوب میشود.
مطهری بیان کرد: پویش رفیق شهیدم در استان اجرا و برندگان منتخبان به مرحله کشوری راه یافتند و هدف از برگزاری چنین اجلاسیه و یادوارهها، شناساندن سبک و سیره زندگی شهدا و اشاعه و نشر فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است.
وی ادامه داد: باید ابعاد زندگی آنها را مطالعه و با استفاده از بروزترین و نوجوان و جوان پسندترین روشها معرفی کرد تا اثر خود را بیشتر در جامعه ملموس کند.