کد خبر: 4246952
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۱

تقدیر از منتخبان دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در پیرانشهر

مسئول کتابخانه روستایی شهید آوینی پیرانشهر از منتخبان دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب کشور با حضور مسئولان تقدیر شد.

خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان غربیبه گزارش ایکنا به‌نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی، طی مراسمی با حضور علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی، علی ناجی، مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی، خضر کاک‌درویشی، فرماندار پیرانشهر، مهران ابراهیمی، بخشدار لاجان، ماموستا جمال واژی، امام جماعت روستا، ناصر خالدی، دهیار روستای پسوه و دیگر مسئولان شهرستانی و عموم مردم روستا در سالن ورزشی روستای پسوه از ابوبکر احمدی‌کیا، مسئول کتابخانه روستایی شهید آوینی پیرانشهر که در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب برگزیده شده بود، تجلیل به‌عمل آمد.

علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این مراسم ضمن تبریک انتخاب به‌جا و شایسته روستای پسوه به عنوان یکی از روستاهای دوستدار کتاب کشور گفت: در این دوره در مجموع ۲۵۱ روستا از ۱۴۷ شهرستان استان‌های کشور در دهمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کردند.

وی ادامه داد: دو جامعه عشایری، ۱۲ روستا به عنوان روستای دوست‌دار کتاب و یک روستا به عنوان استمرار دوستدار کتاب انتخاب شدند که از این تعداد دو روستای پسوه پیرانشهر و روستای بالو ارومیه از استان آذربایجان غربی بودند. 

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان غربی ضمن قدردانی از تلاش‌های ارزشمند و موثر مسئولان و تبریک کسب عنوان برگزیده روستای دوستدار کتاب به مردم فرهنگ دوست روستای پسوه گفت: کتابخانه روستایی شهید آوینی یک پاتوق فرهنگی کتاب‌محور برای اهالی روستا به ویژه کودکان، نوجوانان و جوانان است.

وی با اشاره به اهمیت نقش کتابخانه روستایی در توسعه پایدار و متوازن جوامع بیان کرد: کتابخانه روستایی یکی از اثرگذارترین پایگاه‌های اجتماعی و فرهنگی هر روستا بوده که جایگزین بسیاری از امکانات و خدمات در شهر است. 

معصومی با بیان اینکه هیچ رسانه‌ای نتوانسته است جایگاه کتاب را به عنوان ابزار بنیادین فرهنگ ساز و تمدن آفرین کسب کند، اظهار کرد: آگاهی‌بخشی و دانش‌افزایی، توسعه و پیشرفت و گفتمان‌سازی در حوزه فرهنگ عمومی، بخشی از جلوه‌های حضور کتاب در تاریخ و جغرافیای فکری ماست. 

وی افزود: کتابخوانی، از کارآمدترین ابزارهای ایجاد نظم اجتماعی، مهارت‌های هوشمندی فردی و جمعی، پرورش شخصیت خلاق است که به ایجاد و تجدید حیات اخلاقی و دینی و مذهبی، عمق‌دهی به مفاهیم و ادراکات، معنادهی به معلومات، نشاط روحی، الهام‌بخشی، ارتباط‌آفرینی و جامعه‌سازی نیز کمک می‌کند.

در ادامه، خضر کاک‌درویشی، فرماندار پیرانشهر در این مراسم ضمن ابراز خرسندی از منتخب شدن روستای پسوه به ‌عنوان روستای برگزیده دوستدار کتاب کشور و قدردانی از زحمات مجموعه دست‌اندرکاران، گفت: «پسوه» جایگاه ویژه‌ای در بین روستاهای اطراف داشته و مردمی کتاب دوست و اهل کتاب دارد. 

وی با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی اظهار کرد: اگر در کشور نیاز به توسعه و پیشرفت داریم، شروعش از کتاب، کتابخوانی و کتابخانه است و باید زیرساخت‌های لازم فراهم شود. 

همچنین ماموستا جمال واژی، امام جماعت روستای پسوه گفت: کتاب به مانند آیینه‌ای است که صادقانه نقاط قوت و ضعف را نشان می‌دهد.

وی روستای پسوه با اشاره با اینکه در حوزه کتاب باید توسعه‌محور عمل کنیم، گفت: الفبای توسعه کتاب است و باید در زندگی مردم نقش پررنگی داشته باشد.

ماموستا واژی با تاکید به نقش مهم کتابخوانی و مطالعه در جوامع افزود: باید به کتاب و کتابخوانی خیلی اهمیت داده شود، چرا که ترویج همبستگی و همگرایی بین اقوام و نژادهای مختلف را میسر می‌سازد.

انتهای پیام
captcha