کد خبر: 4262703
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۹

برگزاری اختتامیه اولین جشنواره انتخاب یادمان برتر شهدای گمنام آذربایجان‌غربی

اختتامیه اولین جشنواره انتخاب یادمان برتر شهدای گمنام آذربایجان‌غربی با عنوان افلاکیان در ارومیه برگزار شد.

برگزاری اختتامیه اولین جشنواره انتخاب یادمان برتر شهدای گمنام آذربایجان‌غربیبه گزارش ایکنا از آذربایجان‌غربی‌، جلیل وحیدی، مدیرکل حفظ و نشر آثار دفاع مقدس آذربایجان‌غربی، امروز، ۱۰ بهمن ماه، در هشتمین جشنواره تولیدات هنری فانوس و اختتامیه اولین جشنواره انتخاب یادمان برتر شهدای گمنام با عنوان افلاکیان اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: «آن چیزی که این ظرفیت را دارد که بتواند همه جزئیات و ریزه‌کاری‌ها و ظرافت‌های این شهادت و شهید و دفاع مقدس و فداکاری و مانند این‌‌ها را منتقل کند، عبارت است از هنر که هنرمندان باید به این مولفه توجه ویژه داشته باشند.

وی افزود: بهره‌گیری از قالب‌های متنوع و جذاب هنری و هنرمندان جوان، تبدیل دانش ضمنی دفاع مقدس به دانش تصریحی با قابلیت ارائه در قالب‌های مختلف هنری و تقویت کیفیت تولیدات هنری از دیگر اهداف مهم برگزاری جشنواره فانوس بوده و این جشنواره ویژه تولیدها و آثار هنری و سینمایی، بستری مناسب برای بهره‌مندی از ظرفیت‌های هشت سال دفاع مقدس فراهم آمده که اگر درست و هوشمندانه از آن استفاده شود زمینه عزت، اقتدار و امنیت پایدار ایران اسلامی را تا سال‌ها تامین خواهد کرد.

سردار وحیدی بیان کرد: نخستین جشنواره انتخاب یادمان برتر شهدای گمنام آذربایجان‌غربی با هدف ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و با رویکرد ارزیابی و بهبود کیفی و کمی یادمان‌ها و طرح‌های مورد نظر برای احداث یادمان‌های شهدای گمنام برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: ۴۱ یادمان شهید در آذربایجان‌غربی وجود دارد که با توجه به مولفه‌های داوری از جمله، معماری، تاثیرگذاری، تطابق، پرداختن صحیح و خلاقانه به فرهنگ ایثار و شهادت و … سه یادمان شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه، یادمان شهدای گمنام دانشگاه فرهنگیان ارومیه و یادمان شهدای گمنام پارک ملت چایپاره رتبه‌های اول تا سوم را کسب کردند.

مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی نیز در این مراسم اظهار کرد: انقلاب اسلامی ما از مهمترین رویدادهای تاثیرگذار در جهان بوده که موجب اقتدارآفرینی، پیشرفت و توسعه کشور شد.

وی افزود: یکی از کارهای نیمه تمام استان اتمام و تجهیز موزه صلح سردشت است که این موزه می‌تواند پیام‌ها و آموزه‌هایی در سطح جهانی برای همه داشته باشد و احداث این موزه نقش مهمی در حفظ و نشر آثار دوران دفاع مقدس و خاطرات شهدا و جانفشانی‌ها و ایثارگری‌های مردم به ویژه جانبازان شیمیایی سردشت دارد و احداث این موزه صلح یکی از آرزوهای جانبازان شیمیایی است.

صفری بیان کرد: ما در حوزه فرهنگی تلاش می‌کنیم و از وظایف ما صیانت از هویت دینی و ملی کشور بوده و انقلاب اسلامی در عرصه فرهنگ و هنر دستاوردهای بزرگی داشته است، یکی از مهم‌ترین آثار انقلاب اسلامی، احیای ارزش‌های دینی و ملی بوده که موجب تقویت فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه شد؛ تولید فیلم‌های اجتماعی و انتقادی، موفقیت در جشنواره‌های داخلی و بین‌المللی و رشد شبکه‌های فرهنگی و مذهبی از دیگر دستاوردهای فرهنگی انقلاب محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: یادمان‌های شهدا از مهمترین میراث ما هستند که می‌توان با ثبت در میراث ملی برای شناساندن شهدا و نیز توسعه گردشگری دفاع مقدس در استان تلاش و جوانان انقلابی پرورش داده و آیندگان را با فرهنگ ایثار و شهادت مانوس کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی تصریح کرد: همه هنرمندان باید با تهیه کارهای هنری و نمادهای گویا پای‌کار آیند زیرا توانایی انتقال واقعیت‌های زمان با زبان غیر مستقیم به نسل جدید کشور را دارند و رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: «فرهنگ دفاع مقدس را زنده نگه‌دارید چراکه بهترین عنصر برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن در قالب جنگ ترکیبی و شناختی است» بنابراین باید ارزش‌های متعالی کشور نظیر فرهنگ دفاع مقدس خود را حفظ کنیم بنابراین استفاده از هنر در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک امر ضروری است.

وی گفت: از مشکلات ما در فضای فرهنگی این است که نتوانستیم قهرمان‌سازی کنیم که برگزاری این جشنواره‌ها باید این رسالت را به خوبی به انجام رسانده و قهرمانان واقعی که شهدا هستند را در جامعه گسترش دهند.

انتهای پیام
captcha