به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، احسان ریختهگر، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، امروز، ۲۰ اسفندماه در نشست خبری پویش ملی «نه به تصادف» سالانه در کشور تعداد زیادی در تصادفات ۲۰ هزار و ۵۰ نفر سال گذشته جان خویش را در تصادفات از دست دادند که اغلب این افراد در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۹ سال داشتند که نیروهای فعال و در سن اشتغال محسوب میشوند و فقدان آنها ضربه جبرانناپذیری به کشور وارد میکند.
وی افزود: همه کشورهای دنیا سعی دارند در ایران نیز بهطور جدی پیگیری میشود بهطوری که تصادفات را کاهش دهند تا سال ۱۴۰۰ روند کاهش تصادفات در ایران ادامه داشت اما بعد از آن سال این روند حالت صعودی به خود گرفت.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ادامه داد: از عوامل موثر در تصادفات میتوان به پایین بودن استاندارد خودروهای داخلی کشور با ۱۲ درصد دلیل در فوتیها، جادههای نامناسب با حدود ۲۰ درصد، عدم بازدارندگی قوانین و عدم نظارت بر اجرای درست قانون راهنمایی و رانندگی و عدم احتیاط رانندگان و خطای انسانی با ۵۰ درصد اشاره کرد.
وی تصریح کرد: در این شرایط باید فرهنگسازی، تبیین و بالابردن سواد بهداشتی و ایمنی مردم را بالا برد و در این راستا پویش ملی «نه به تصادف» ویژه ایام نوروز راهاندازی شده است که دستگاههای مختلفی برای همراهی با آن وظیفه دارند.
ریختهگر خاطرنشان کرد: در ایام نوروز سالانه یکهزار ۲۰۰ نفر در تصادفات جادهای جان خویش را از دست داده و تعدادی دیگر نیز دچار مشکل جسمی و نقص عضو میشوند و همین موضوع اهمیت انجام فرهنگسازی در ایام نوروز میرساند.
وی گفت: بیشتر انرژی نیروهای بهداشت و درمان صرف درمان مصدومان تصادفات میشود و بودجه بیمهای مراکز درمانی نیز صرف این افراد میشود که همگی آن اهمیت برنامهریزی مناسب برای کاهش تصادفات را میطلبد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه اضافه کرد: در آذربایجانغربی در سال گذشته از هر ۱۰۰هزار نفر فوتی ۲۸ نفر در تصادفات جان خویش را از دست دادند و سومین علت مرگومیر در استان تصادفات بوده و در این میان آمار فوتیها در بین آقایان بیشتر از بانوان است.
وی گفت: بیشتر فوتیهای تصادفات در استان در فصل تابستان بهویژه در شهریورماه رخ میدهد، ۸۲.۷ درصد فوتیها در داخل استان و بقیه در خارج از استان فوت کردند.
ریختهگر اظهار کرد: پویش ملی «نه به تصادف» سه مرحله داشته که مرحله اول در ایام نوروز با هدف آگاهیرسانی و در مراحل بعدی با جذب مشارکت مردمی، این تصادفات به یک دغدغه ملی تبدیل شود و در بازه زمانی سه ساله هدفگذاری شده به آمار میانگین ۱۶.۲ درصدی آمار فوتیها در تصادفات در خاورمیانه دست پیدا کنیم.
وی تصریح کرد: در کنار بالابردن استانداردهای خودرویی و جادهای باید توجه جدی به فرهنگسازی و بالا بردن فرهنگ رانندگی در کشور شود چرا که این امر ۵۰ درصد دلیل بروز تصادفات هستند.
ناصر مسعودی، معاون امور درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه هم در این جلسه گفت: متاسفانه میزان فوتیهای تصادفات در بین افراد تحصیلکرده بیش از سایران است در سال گذشته ایران رتبه ۱۵ جهان را از نظر بیشترین تعداد فوتیهای تصادفات دارد.
وی تصریح کرد: ایسلند و سوئد کمترین میزان تعداد تصادفات را در جهان دارند و میتوان از اقدامات انجام شده در این کشورها برای کاهش تصادفات الگوبرداری کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ادامه داد: سرعت بالا اصلیترین دلیل خطای انسانی در تصادفات است که هرچقدر این سرعت بیشتر شود امکان فوت افراد افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: ایمنی خودروها با وجود آنکه در کاهش تصادفات نقش مهمی دارد اما سرعت بالا باعث افزایش نیرو به هنگام ضربه و تصادف میشود و همین امر نیز شانس زنده بودن افراد را کاهش میدهد.
مسعودی گفت: فرهنگسازی برای رانندگی با سرعت مجاز نقش مهمی در کاهش تصادفات خواهد داشت و از تعداد آمار فوتیها کاسته خواهد شد و برای مقابله با سرعت غیرمجاز میتوان قوانین سختگیرانهای را اجرا کرد.
فرزین رضازاده، رئیس اورژانس آذربایجانغربی گفت: در نوروز ۱۴۰۳ هزار و چهار مورد ماموریت تصادف داشته که از این تعداد هزار و ۱۸۷ مصدوم به بیمارستانها منتقل شده ۷۳۸ شهری و بقیه جادهای بوده است و امیدواریم در نوروز سال آینده این آمار کاهش یابد.
وی تصریح کرد: افزایش بعد آموزشی راهنمایی و رانندگی با ارائه آموزشهایی برای افزایش مهارت، دانش و رفتار رانندگی میتواند نقش مهمی در کاهش تصادفات داشته باشد.
رئیس اورژانس آذربایجانغربی ادامه داد: احتمال فوتی در سرعت زیر ۳۰ کیلومتر ۱۰ درصد، در سرعت بالای ۵۰ کیلومتر احتمال فوتی ۵۰ درصد و در سرعت بالای ۷۰ کیلومتر احتمال فوتی ۹۰ درصد است و متاسفانه در آذربایجانغربی رانندگان سرعت بالای ۷۰ کیلومتر دارند که این یک تهدید جدی است.
سرهنگ عبدالله ایراننژاد، رئیس بخش ۵ منطقه پلیس راهور آذربایجانغربی هم در این جلسه گفت: سه عامل انسان، راه و وسیله نقلیه در تصادفات نقش مهمی دارد که اغلب این عوامل در ایران وضعیت مناسبی ندارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر پلیس راهور، ۲۰ دستگاه اجرایی دیگر نیز در کاهش تصادفات در کشور نقش دارد و در این بین ادارهکل آموزشوپرورش، ادارهکلراهداری و حملونقل جادهای و شهرداریها نقش مهمی در این حوزه دارند.
ایراننژاد خاطرنشان کرد: ارومیه با ۷۰ درصد بیشترین تعداد جرحی و فوتیها در تصادفات را دارد و ۵۰ درصد تصادفات در رینک کمربندیها رخ میدهد.
وی گفت: پیشگیری از تصادفات از طریق آموزش و فرهنگسازی انجام میشود و هرکس به نوبه خود میتواند فرهنگ ترافیکی را به اطرافیان خود آموزش دهد و آموزشوپرورش نیز نقش مهمی در این زمینه خواهد شد.
رئیس بخش ۵ منطقه پلیس راهور آذربایجانغربی اظهار کرد: گرفتن آزمون اعصاب و روان برای ارائه گواهینامه رانندگی در سال آینده اجباری است و کسی که موفق به گرفتن نمره قبولی در این آزمون نشود نمیتواند گواهینامه دریافت کند.
انتهای پیام