به گزارش ایکنا از آذربایجانغربی، جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران، امروز، ۷ تیرماه با رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی دیدار و گفتوگو کرد.
جبارعلی ذاکری، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راهآهن جمهوری اسلامی ایران نیز با اشاره به ظرفیتهای استراتژیک آذربایجانغربی در توسعه کریدورهای شمال ـ جنوب و شرق ـ غرب، بر لزوم همافزایی دستگاههای اجرایی استانی و ملی برای بهرهبرداری هرچه سریعتر از ظرفیتهای ریلی موجود تأکید کرد.
وی احیای مسیر سرخس به چشمه ثریا را از جمله مهمترین طرحهای در دست اقدام دانست و افزود: میتوان از طریق این مسیر حجم عظیمی از کالای چینی را جابهجا کرد.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران همچنین خاطرنشان کرد: پروژه مرند به چشمه ثریا، بخشی از این طرح یاد شده بود که از محل تهاتر نفت مصوبهای برای انجام این پروژه به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه رسیدن به ترانزیت بار ۶۰ میلیون تن هدف ماست، افزود: باید جادههای کشور برای این امر تقویت شده و ظرفیت کریدورهای شرق به غرب و شمال به جنوب برای رسیدن به این حجم از ترانزیت بار افزایش یابد.
ذاکری همچنین با اشاره به اینکه برای تسریع در شناسایی خسارتها و کمک به ارزیابی خسارتهای چند هفته اخیر، مقرر شده صندوق غرامتی شکل گرفته و هزینهها پرداخت شود، اضافه کرد: قرار است کمیته ارزیابی خسارات و بازیابی در حوزههای مختلف تشکیل شود و درخصوص منازل شهروندان برای ارائه خدمات بانک مسکن و بنیاد مسکن فعال خواهند بود.
مدیرعامل راهآهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره اینکه ما از تهدیدات در راستای فرصتهای جدید استفاده میکنیم، یادآور شد: در حوزه ریل، دیپلماسی ریل فعال شده است و از جمله کشور ترکیه نگاه مثبتی به این مسئله در مسیر چشمه ثریا دارد و جلسات مفصلی نیز در این زمینه برگزار شده است.
رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی در این دیدار ضمن قدردانی از توجه وزارت راه و شهرسازی به توسعه زیرساختهای حملونقل استان، خواستار تسریع در تأمین اعتبارات لازم و رفع موانع اجرایی در مسیر توسعه شبکه ریلی استان شد.
وی افزود: راهآهن این استان اداره مستقلی ندارد و این موضوع در برخی موارد مشکلآفرین بوده و لازم است تا کار مسافران در این بخش با بهکارگیری تدابیری تسهیل و روانسازی شود.
استاندار آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: در زمان احداث، هفت همت برای راهآهن ارومیه هزینه شده اما در هفته فقط سه قطار از این استان به تهران و یک قطار هم به مشهد تردد میکند که این مسئله نیازمند تغییر نگرش و اصلاح ساختار است.
وی با بیان اینکه باید استفاده بیشتری از راهآهن احداث شده صورت پذیرد، افزود: در بخش مسافری باید واگنها اصلاح شده و در بخش باری توجه جدیتری کرد.
رحمانی همچنین مسیرهای ارومیه به تبریز و قرهتپه سلماس و مرند را نیازمند توجه بیشتری دانسته و اضافه کرد: مسیرهای ایواوغلی و چشمه ثریا برای کشور مهم بوده و نیازمند توجه ویژه است و باید سریع و به هر نحو ممکن عملیات اجرایی آن انجام شود.
رحمانی تصریح کرد: راه خوی به رازی، پیرانشهر و تمرچین، میاندوآب تا بوکان، شاهیندژ و تکاب، راههای سردشت و ایواوغلی تا گیت منطقه آزاد و بازرگان، نیازمند اعتبارات برای اتمام و توسعه هستند.
انتهای پیام