بهگزارش ایکنا از آذربایجانغربی، عملیات اجرایی بخشی از آزادراه ارومیه ـ تبریز، امروز، ۲۱ تیرماه پس از ۱۴ سال وقفه با حضور هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی، رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی، حجتالاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولیفقیه در آذربایجانغربی، پیمان آرامون، مدیرکل راه و شهرسازی استان، حجتالاسلام سلمان ذاکر، حاکم ممکان، شهین جهانگیری نمایندگان مردم ارومیه در مجلس و جمعی از مسئولان استانی آغاز شد.
هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی در این مراسم با بیان اینکه تکمیل کریدورها یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی بوده و هر هفته جلسات مختلفی برای تکمیل آنها برگزار میشود، اظهار کرد: امروز عملیات اجرایی ۵۷ کیلومتر از آزادراه تبریز ـ ارومیه آغاز میشود؛ این آزادراه یکی از طرحهای مهم و راهبردی در کریدور آزادراهی شرق به غرب کشور به شمار میرود که نقش کلیدی در اتصال مراکز استانی به شبکه سراسری آزادراهی و توسعه روابط تجاری و ترانزیتی ایفا میکند.
وی افزود: همسایگی با سه کشور خارجی میتواند نقش مهمی برای توسعه اقتصادی بهویژه در حوزه گردشگری آذربایجان غربی داشته باشد و در صورت تکمیل آزادراه ارومیه ـ تبریز، ۱۵۰۰ میلیارد تومان صرفهجویی در مصرف سوخت انجام میشود و اتصال این آزادراه به کریدور شرق ـ غرب میتواند تحول اساسی در استان ایجاد کند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور ادامه داد: ۲۷ هزار میلیارد تومان نیاز به سرمایهگذاری برای تکمیل این آزادراه لازم است که ۶۰ درصد آن توسط بخش خصوصی و ۴۰ درصد توسط دولت انجام میشود.
رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی هم در این مراسم اظهار کرد: در همایش اینوا استقبال خوبی از سوی سرمایهگذاران انجام شد که در چند روز گذشته شاهد به ثمر نشستن آنها در شهرستانهای استان بودیم.
وی افزود: با توجه به اولویتهای کاری، سه ستاد در استانداری از جمله ستاد عالی توسعه و سرمایهگذاری، احیای دریاچه ارومیه و ستاد توسعه فرصتهای اقتصادی مرز تشکیل شده است که اقدامات در این ستادها با جدیت پیگیری میشود.
استاندار آذربایجانغربی ادامه داد: یکی از اولویتهای مهم در مسیر توسعه استان، تقویت زیرساختهای جادهای است که متأسفانه آذربایجانغربی در این حوزه ضعیف بوده و تاکنون حتی یک کیلومتر آزادراه نداشته است.
وی با تشکر از ادارهکل راه و شهرسازی استان برای آغاز نهضت راهسازی در استان تصریح کرد: قطعه ۳ آزادراه ارومیه ـ تبریز متأسفانه در طول سالیان گذشته فعال نبود و خوشبختانه امروز این قطعه با پیگیریهای رئیس جمهور نیز کلنگزنی میشود و در کنار آن، پیگیری اجرای سایر پروژهها نیز با جدیت دنبال میشود.
رحمانی گفت: همچنین مطالعه راهآهن سریعالسیر ارومیه ـ تبریز آغاز شده، راهآهن ارومیه ـ قرهتپه سلماس نیز در حال جذب سرمایهگذار است و تلاش میکنیم محورهای مواصلاتی استان را تقویت کنیم زیرا تا زمانی که محورهای مواصلاتی آذربایجانغربی تکمیل نشود، نمیتوان از توسعه و پیشرفت حرف زد.
وی بیان کرد: ۲۵ درصد تجارت کشور از طریق پایانههای مرزی آذربایجانغربی انجام میشود و این اهمیت، توجه به توسعه زیرساختهای جادهای آذربایجانغربی را دوچندان میکند.
استاندار آذربایجانغربی با انتقاد از عملکرد ضعیف مسئولات سابق ستاد احیای دریاچه ارومیه، گفت: آنهایی که در ۱۰ سال گذشته مسئولیت در زمینه احیای دریاچه ارومیه داشتند، در حال حاضر باید پاسخگوی اقدامات خود باشند، چرا که ۷۰ درصد از مصوبات این ستاد در گذشته اجرا نشده است.
وی خاطرنشان کرد: اما با توجه به تأکیدات رئیس جمهور مبنی بر احیای دریاچه ارومیه، امروز در کارگروه استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه از اساتید دانشگاه و کارشناسان متخصص دعوت کرده و سعی داریم به مرور برای احیای دریاچه گام برداریم و تاکنون اقداماتی مانند باروری ابرها، لایروبی رودخانهها و ... انجام شده است.
حجتالاسلام سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی با اشاره به اهمیت خدمت به مردم اظهار کرد: محبوبترین افراد در نزد خداوند کسی است که بیشترین خیر و منفعت را به مردم برساند. ساخت جاده و آزادراه بهنوعی صدقه جاریه محسوب میشود که ثواب آن بعد از مرگ نیز نصیب فرد میشود.
انتهای پیام