بهگزارش ایکنا از آذربایجانغربی، امروز، ۲۶ تیرماه با حضور رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی، محمدرضا اصغری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، لقمان خسروپور، فرماندار پیرانشهر، کمال حسینپور، نماینده مردم سردشت، پیرانشهر و میرآباد و جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی پروژه احداث کارخانه ۳۶هزار تنی تولید و فرآوری انواع کنسانتره و پوره میوه با سرمایهگذاری یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در قالب طرح اینوا در روستای اندیزه بخش لاجان در پیرانشهر کلنگزنی شد.
رضا رحمانی، استاندار آذربایجانغربی، در این مراسم اظهار کرد: بودجه پیرانشهر در سال گذشته ۲۰۰ میلیارد تومان بود امروز تنها با یک فقره کلنگزنی کارخانه کنسانتره میوه یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه وارد شهرستان شده که هفت برابر بودجه سال گذشته بوده و این همان قدرت بخش خصوصی است.
وی افزود: آذربایجانغربی از ظرفیتهای بالایی برخوردار است که در کنار آن مرزی بودن از جمله ظرفیتهای بینظیر آن بوده که باید نهایت استفاده را کرد.
استاندار آذربایجانغربی ادامه داد: هر چقدر تعداد کارخانههای کنسانتره میوه در سطح استان افزایش یابد از هدررفت محصولات کشاورزی و دسترنج آنها جلوگیری خواهد شد.
وی تصریح کرد: اینوا یک آغاز برای توسعه، تولید و جذب سرمایهگذاری است که ادامه این مسیر نیازمند همت جهادی مسئولان دستگاههای اجرایی و تکریم سرمایهگذاران است که این کار نیازمند ایجاد زیرساختهای سرمایهگذاری و کاهش بروکراسیهای اداری و تکریم سرمایهگذار است.
رحمانی گفت: برای اینکه یک پروژه سرمایهگذاری به سرانجام برسد حتی اگر لازم باشد فرمانداران باید شخصا آن پرونده را پیگیری کرده و امضاهای لازم برای به نتیجه رساندن آن طرح را از دستگاههای دیگر بگیرند چرا که سرمایهگذار نباید درگیر این اتاق و آن اتاق شود تا سرمایه به استان آورده و اشتغال ایجاد کند.
محمدرضا اصغری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، گفت: اینوا یک ایده خلاقانه است که مسئولان و سرمایهگذاران را پای کار آورده و همگی برای توسعه و رفاه در سطح استان تلاش میکنند.
وی اضافه کرد: این پروژه با سرمایهگذاری یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی کلنگزنی میشود که یکی از حلقههای مفقوده زنجیرخ تولید محسوب میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: ۳۵ تا ۴۰ درصد محصولات باغی بهدلیل فاسد شدن هیچوقت به دست مصرفکننده نمیرسد که این رقم در آذربایجانغربی ۷۰۰ تا ۸۰۰ تن بوده و احداث کارخانههای کنتساتره میوه و محصولات کشاورزی میتواند از هدررفت این محصولات جلوگیری کرده و نیز باعث ایجاد اشتغال شود.
وی خاطرنشان کرد: ۶۱ فرصت سرمایهگذاری برای اینوا معرفی و تهیه شده بود که از این تعداد ۲۲ طرح به مرحله امضای تفاهمنامه رسیده که میزان سرمایهگذاری آنها ۵۸هزار میلیارد تومان است.
کمال حسینپور، نماینده شهرستانهای سردشت، پیرانشهر و میرآباد در مجلس شورای اسلامی با تبریک و تسلیت شهادت فرماندهان نظامی و دانشمندان هستهای کشور در جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: مردم ایران با اتحاد و همدلی در این جنگ پیروز شدند چرا که در دنیا هیچ کشوری جز ایران جرات ایستادگی در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی را ندارد.
وی افزود: برای اینکه طرحهای تولیدی و سرمایهگذاری در آذربایجانغربی به سرانجام برسد باید بروکراسی اداری کاهش یابد و مسئولان با آغوش باز از سرمایهگذاران استقبال کنند و با دادن تسهیلات از آنها حمایت شود و بهگونهای نباشد که بهدلیل سنگاندازی سرمایهگذاران از استان فراری شود.
حسینپور تصریح کرد: بانکها در پرداخت تسهیلات نهایت سختگیری را در استان انجام میدهند بهطوری که برای پرداخت یک میلیارد تومان تسهیلات سرمایهگذار باید هفتخوان رستم را طی کند.
وی خاطرنشان کرد: پیرانشهر مهد کشاورزی، صنعت و تجارت بوده و دروازه واردات و صادرات به عراق است و این امر نیازمند توسعه و تقویت زیرساختهای جادهای بوده که در گام اول باید کمربندی پیرانشهر احداث شود، تامین آب شرب مردم پیرانشهر نیز یکی دیگر از مطالبات مردم است.
لقمان خسروپور، فرماندار پیرانشهر، یکی از شهرستانهای باظرفیت استان بوده که در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی بهدلیل برخورداری از زمینهای حاصلخیز و محصولات باکیفیت حرف زیادی برای گفتن دارد که نیازمند توجه جدی مسئولان است.
وی با بیان اینکه ۴۹ واحد صنعتی در پیرانشهر وجود دارد که ۳۷ واحد آن فعال است، افزود: دو سد زیبا نیز در این شهرستان وجود داشته و پیرانشهر بهدلیل طبیعت بکر در حوزه گردشگری نیز ظرفیت خوبی دارد.
فرماندار پیرانشهر با بیان اینکه امروز پروژه کنسانتره میوه با ۳۷هزار تن کلنگزنی میشود، تصریح کرد: همچنین دو پروژه کنسانتره نیز با سرمایهگذاری بخش خصوصی بهزودی کلنگزنی خواهد شد که میتواند نقش مهمی برای اشتغالزایی در حوزه کشاورزی داشته باشد.
وی با دعوت از سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در پیرانشهر گفت: اینوا نقش مهمی در شناساندن ظرفیتها و جذب سرمایهگذار داشته است و امیدوارم این ایده نو در سطح شهرستان و استان توسعه یابد.
خسروپور با اشاره به وجود تنش آبی در پیرانشهر تصریح کرد: حل این مشکل نیازمند احداث تصفیهخانه و خط انتقال آب از سد سیلوه به پیرانشهر است که یکی از مطالبات جدی مردم بوده و نیز عدم واگذاری اختیارات به شهرستانها نیز یکی دیگر از مشکلات بوده که در تصمیمات مسئولان تاثیرگذار است.
وی با اشاره به میزبانی از زائران اربعین حسینی در پیرانشهر گفت: برای میزبانی شایسته از زائران پروژههای زیادی در حال اجرا بوده که از آن جمله میتوان به احداث بزرگراه پیرانشهر_نقده، روکش آسفالت جاده پیرانشهر_تمرچین و ... اشاره کرد.
عمر خضری، سرمایهگذار پروژه نیز در این مراسم گفت: در این پروژه ۳۶هزار تن کنسانتره انواع میوه تولید خواهد شد که در کنار آن یک واحد سردخانه نیز احداث میشود.
وی تصریح کرد: برای ۱۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد شده و نقش مهمی در کاهش بیکاری در لاجان پیرانشهر خواهد داشت و خدمتی بالاتر از خدمت به مردم وجود ندارد و امیدواریم این پروژه آغازگر گامهای مهم برای توسعه و رفاه مردم شهرستان باشد.
گزارش: سمیرا محمدی
انتهای پیام