کد خبر: 3726755
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۱

خرافات و فال بد زدن، مغایر با آموزه‌های دینی است

گروه معارف - استاد فقه و اصول با تأکید بر اینکه دین اسلام، دین عقلانیت است، گفت: خرافات، نحس دانستن و فال بد زدن در بسیاری از موارد کاملا مغایر با آموزه‌های دینی است.

خرافات و فال بد زدن، مغایر با آموزه های دینی است

حجت‌الاسلام والمسلمین سیامک جعفرزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه و استاد فقه و اصول در گفت و گو با ایکنا از آذربایجان غربی اظهار کرد: در آموزه های دینی چیزی با عنوان نحسی و فال بد زدن وجود ندارد و برخی عناوین که به نام احادیث و روایات نیز ذکر شده تماما از زبان مردم نقل شده است.
وی با تاکید بر اینکه دین اسلام، دین عقلانیت است، افزود: اگر با نگاهی فلسفی به مسائل خرافی و نحس نگاه کنیم، هر عملی یه علت طبیعی داشته و تمام موارد خرافی ریشه حقیقی ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین جعفرزاده خاطرنشان کرد: در آموزه های دینی فقط در برخی موارد همچون روابط زناشویی در برخی روزهای قمر در عقرب ذکر شده که ربطی به مسائل خرافی و نحس رایج در میان مردم ندارد.
وی با اشاره به برخی ترس های موهوم در میان مردم ادامه داد: در مبحث روان شناسی نیز مواردی که فرد از برخی اعمال خرافی ترس و وحشت دارد با عنوان ترس موهوم شناخته می شود که فرد به عنوان مثال در هنگام عطسه کردن می ترسد که هیچ گونه سندیتی نداشته و کاملا غلط است.
عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه تصریح کرد: بسیاری از مردم شکست‌ها و عدم موفقیت خود در کارهای روزمره را به پدیده‌های عجیبی همچون فال بد زدن و نحس بودن گره می‌زنند که آموزه های دینی در این مورد می گوید که هیچ‌ کاری به فال بد گرفته نشده و همه چیز را به فال نیک و خوب بگیرند.
حجت الاسلام والمسلمین جعفرزاده بخت و اقبال و شانس را نیز یکی دیگر از خرافات رایج در میان مردم دانست و بیان کرد: در قرآن و آموزه های دینی ما به هیچ وجه از چیزی به نام بخت و اقبال و شانس نام برده نشده و تمام این موارد سینه به سینه در میان مردم از قدیم تا به امروز نقل شده است.
انتهای پیام

captcha