کد خبر: 3742749
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۶

سرپرستی ایتام، کار خداوند متعال است

گروه معارف - استاد حوزه علمیه بابیان اینکه سرپرستی ایتام درواقع کار خداوند متعال بوده و کاری الهی است، گفت: یتیم حقیقتی است که از ابتدا تا انتهای دنیا وجود داشته و بسیاری از شخصیت های بزرگ و حتی ائمه و پیامبران نیز یتیم بوده و بزرگ شده اند.

سرپرستی ایتام، کار خداوند متعال است

به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز 8 شهریورماه در مراسم جشن غدیرخم که به همت موسسه خیریه عترت بوتراب و کمیته امداد استان درمحل سالن مخابرات ارومیه برگزار شد، بیان کرد: یتیم حقیقتی است که از ابتدا تا انتهای دنیا وجود داشته و بسیاری از شخصیت های بزرگ نیز یتیم بوده اند همچون پیامبر(ص) که حتی پدر خویش را ندید و امیرالمومنین که در نوجوانی پدر خود را از دست داد.

وی ادامه داد: در شخصیت های دینی نیز امام راحل نیز تحولی در دنیا ایجاد کرد و دنیا را تکان داد، یتیم بزرگ شده بود و به همین دلیل پدیده ای است که درمیان بزرگان دین نیز وجود داشته است و سرپرستی ایتام نیز کار خداوند متعال و کاری معنوی و الهی است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بابیان اینکه اقیانوس بی کران امیرالمومنین (ع) با هیچ چیز، جز اشک یتیم تکان نمی خورد، خاطرنشان کرد: وقتی امام علی (ع) به شهادت رسیدند، بسیاری از مردم گفتند که ما یتیم شدیم.

وی باتاکید بر اینکه انسانی که پشتوانه خود را از دست داده، همانند درختی در بیابان اشت که باید جایگاه خود را سریعا یافته و رشد کند، تصریح کرد: حتی اگر موسساتی همچون بوتراب نیز ایتام را پوشش می دهند و یاری می رسانند بازهم باید ایتام با توانمندی و استعداد خود پیشرفت و رشد کنند.

این استاد حوزه علمیه و دانشگاه در رابطه با شکل گیری موسسه بوتراب و علت انتخاب این اسم نیز افزود: در یکی از جنگ ها، پیامبر (ص) دیدند امام علی(ع) و عمار سر برخاک نهاده و خوابیده اند، نبی مکرم اسلام پیش رفت و نخست عمار را صدا کرد و عمار برخاست و سپس با سر و صدای آنان امام علی (ع) نیز بیدار شد.

وی ادامه داد: امیرالمومنین با دیدن نبی مکرم اسلام بلافاصله قیام کرد و سر ایشان خاکی شده بود، پیامبر خاک روی سر مبارک ایشان را پاک کرد و به او گفت، تو ابوترابی یعنی پدر این خاک هستی.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی بااشاره به اینکه شیعه هفت ویژگی بارز دارد، تصریح کرد: اولین ویژگی شیعه بذل و بخشش در راه ولایت بوده که در این راه یکی جان، قلم، آبرو، دارایی و استعداد خود را خرج می کند، همانگونه که حضرت خدیجه (س) دارایی خویش را در راه اسلام خرج کرد.

وی دومین ویژگی شیعیان را دوستی و محبت آنان به یکدیگر عنوان کرد و یادآور شد: امروز بیش از هر روز دیگری شیعه و سنی باید در مقابل دشمنان اسلام متحد بوده و وحدت خود را حفظ کنند و امروز شاهد این هستیم که تمامی جنگ ها در دنیا میان مسلمانان بوده و در واقع دشمنان اسلام، ما را به جان هم انداخته اند.

این استاد حوزه و دانشگاه سومین ویژگی پیروان اسلام و شیعیان را دور هم جمع شدن و زنده نگه داشتن یاد ائمه معصومین دانست.

وی درخصوص ویژگی چهارم گفت: شیعیان واقعی و راستین هیچ گاه ظلم نمی کنند، در این رابطه شخصی از پیامبر (ص) پرسید چرا می گویند قیامت تاریک است که ایشان فرمودند این تاریکی از ظلمات است.

حجت الاسلام والمسلمین رفیعی ویژگی پنجم را عدم اسراف در میان شیعیان دانست و افزود: شیعیان هیچ گاه اسراف نمی کنند و خداوند متعال در قرآن تنها جایی که برادر شیطان معرفی کرده، فرد مسرف بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ویژگی ششم مومنان این است که با هرکه نشست و برخاست دارند سلیم هستند و ویژگی هفتم شیعیان نیز بابرکت بودن آنان برای خود و اطرافیانشان می باشد.

انتهای پیام

captcha