کد خبر: 3852937
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸

حرم امام رضا(ع) محور وحدت مسلمانان در ایران است

گروه معارف ــ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد واحد میاندوآب گفت: وجود بارگاه مقدس امام رضا(ع) در مشهد موجب شده سرزمین ما محور وحدت مسلمانان جهان و سایر ادیان و معرف فرهنگ و رسوم ایران به مردم سایر کشورها شود.

حرم امام رضا(ع) محور وحدت مسلمین جهان در ایران استحجت‌الاسلام‌‌‌والمسلمین غلامرضا کبیری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب، در گفت‌وگو با ایکنا از آذربایجان‌غربی، بیان کرد: وجود بارگاه مقدس امام رضا(ع) در مشهد مقدس موجب شد سرزمین ما محور وحدت مسلمین جهان و سایر ادیان و معرف فرهنگ و رسوم ایران به مردم سایر کشورها گردد و پیروزی انقلاب اسلامی که زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) است از دیگر برکات وجود این امام بزرگوار است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میاندوآب، بیان کرد: امام هشتم در زمان حیات خود موجب بهره‌مندی ایرانیان از اخلاق اسلامی، معنویت و دین‌داری ایشان شده و پس از شهادت نیز مرقد ایشان همیشه پناهگاه مردم بوده و افراد زیادی از سراسر جهان به حرم مقدس این حضرت پناه می‌آورند.
وی ادامه داد: حضرت با نیرنگ و اجبار مامون به ایران آمدند، ولی وجودشان به فضل الهی منشا فضل و برکات فراوانی برای کشور ما است و وجود ایشان در زمان حیات و  در بعد از شهادت این حضرت، نقش بزرگی در گسترش تشیع در ایران و جهان و تعمق دین داشت و عالمانی از تمام ادیان و مذاهب جهان بعد از مناظره علمی با آن حضرت، خواستار شاگردی و آموختن علوم از ایشان شدند.
کبیری افزود: امام رضا(ع) فارغ از جنبه‌ها، فضایل، عبادت و عرفانی که تمام ائمه اطهار(ع)، به‌عنوان نماینده و برگزیدگان خداوند متعال در روی زمین بوده و ویژگی‌های منحصر به فردی نیز داشتند و دارای فرصتی مغتنم برای گسترش منش اخلاقی و مرجعیت علمی اهل بیت در جامعه بودند.
وی با اشاره به فضائل اخلاقی علی بن موسی الرضا(ع)، افزود: مقام رفیع امامت و مسئولیت‌های سیاسی و اجتماعی آن حضرت، عامل جدایی و دوری ایشان از مردم نشد، امام با مردم و میان مردم می‌زیستند و درس زندگی و اخلاق دینی را با اعمال و رفتار خویش به مردم آموزش داده و تواضع و فروتنی آن حضرت موجب می‌شد که با زیر دستان و فقیران همسفره شوند.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره یکی از القاب امام هشتم، بیان کرد: یکی از القاب ایشان عالم آل محمد است که امام کاظم در روایتی به عالم آل محمد(ص) بودن حضرت رضا(ع) اشاره میفرماید و این لقب امام رضا(ع) از برتری علمی در دوران خود نشات می‌گیرد و مامون عباسی نیز دانشمند و از اهل علم و دارای هوش و ذکاوت بوده و با هدف یافتن نقطه ضعف از امام جلسات مناظره برپا می‌کرد تا به ایشان از جهت منصب امامت توهین کند اما در نهایت این خلیفه عباسی و دیگران بودند که به علم حضرت رضا(ع) اعتراف کرده و او را به معنای واقعی شایسته لقب عالم آل محمد(ص) دانستند.

وی اظهار کرد: علی بن موسی الرضا(ع) با حضور در جمع مردم به تبلیغ دین اسلام پرداخته و در زمینه ولایت و انحرافات به وجود آمده توسط حکومت بنی‌امیه و بنی عباس روشنگری می‌کردند.

کبیری افزود: وجود بارگاه مقدس امام رضا(ع) در مشهد مقدس موجب شد سرزمین ما محور وحدت مسلمین جهان و سایر ادیان و معرف فرهنگ و رسوم ایران به مردم سایر کشورها گردد و پیروزی انقلاب اسلامی که زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) است از دیگر برکات وجود این امام بزرگوار است.

انتهای پیام
captcha