آیدا حسینی، روانشناس در گفتوگو با ایکنا از آذربایجان غربی با اشاره به نقش فرزندآوری در سلامت روان خانواده اظهار کرد: تشکیل خانواده در همه فرهنگها همواره بهعنوان یک ارزش پذیرفته شده و یک رویداد اجتماعی است که تاثیر مستقیمی با جوانی و پویایی جوامع دارد.
وی با بیان اینکه تشکیل خانواده و داشتن فرزند علاوه بر بعد فرهنگی و اجتماعی از بعد اقتصادی و روانشناختی نیز حائز اهمیت است، افزود: اولین تأثیر فرزندآوری به وجود آمدن نشاط در بین والدین است چرا که وقتی فرزندی وارد خانواده میشود زندگی والدین را از حالت روزمرگی و کسلکنندگی خارج کرده و پدر و مادر با مشاهده رشد و بزرگ شدن تدریجی فرزندشان حس شعف و شادمانی پیدا میکنند.
این روانشناسی ادامه داد: از طرفی چون خانوادهها تمام تلاش خود را برای پیشرفت فرزندان به کار میگیرند همین تلاش باعث افزایش امید به زندگی درآنها و در نهایت منجر به افزایش طول عمر والدین میشود.
وی تصریح کرد: با ورود فرزند به خانواده، والدین نقش جدیدی را قبول میکنند و همین امر باعث افزایش حس ارزشمندی والدین میشود زیرا پدر و مادر با برطرف کردن نیازهای فرزند خود حس مفید و ارزشمند بودن از کسب میکنند، همچنین با رشد کودک، شخصیت والدین نیز گسترش مییابد
حسینی گفت: علاوه بر محاسن یاد شده فرزندآوری باعث پایداری خانواده میشود چون که والدین با حضور فرزند به این نتیجه میرسند که تربیت او تنها از عهده یک فرد بر نمیآید و نیاز است پدر و مادر با کمک یکدیگر این وظیفه را بر دوش کشند برای همین آمار طلاق در خانوادههای بدون فرزند زیاد است.
وی با بیان اینکه گسترش دایره شبکههای اجتماعی والدین نیز ارمغان دیگر فرزندآوری است، اظهار کرد: مشاهده موفقیت فرزندان در زندگی و ازدواج و نوهدار شدن آنها نیز از جمله دیگر مزیتهای داشتن فرزند است که کام خانوادهها را شیرین میکند.
خبرنگار: سمیرا محمدی
انتهای پیام