به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی، خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی یکم مرداد ماه با اشاره به اهداف راهاندازی این مرکز و مسئولیتهای اجتماعی کتابخانههای عمومی اظهار کرد: این مرکز، پیرو وبینار سراسری و انعقاد تفاهم نامه همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و نهاد کتابخانههای عمومی کشور با هدف ترویج سبک زندگی سالم و با مشارکت کمیته امداد امام خمینی(ره) و اداره کل کتابخانههای عمومی استان افتتاح شد و امید است منشا خیر و برکت برای جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه این خدمات در سطح استان و در کتابخانههایی که فضای لازم را دارند ارائه خواهد شد، افزود: در این طرح، خدمتدهی به مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) رایگان بوده و برای اعضای کتابخانههای عمومی ۳۰ درصد و کارکنان نهاد ۴۰ درصد تخفیف اعمال میشود.
معصومی بیان کرد: عضویت رایگان مددجویان تحت پوشش امداد و تخفیف ۴۰ درصدی برای کارکنان کمیته امداد و خانوادههایشان، حمایت از کتابخانههای واجد شرایط امداد امام(ره) در قالب کتابخانههای عمومی مشارکتی در کلیه شهرستانها، پذیرش کتابداران کتابخانههای مشارکتی امداد در دورههای آموزشی کتابداران نهاد، ارسال اقلام تبلیغی-ترویجی، پوستر اقلام فرهنگی تبلیغی نهاد به مراکز درخواستی امداد، مشارکت در برگزاری مسابقات کتابخوانی، نشستهای کتابخوان، جلسات نقد و بررسی کتاب و سایر برنامههای فرهنگی درمراکز امداد با اولویت موضوعات آسیبهای اجتماعی، همکاری در برگزاری تورهای فرهنگی و سیاحتی برای اعضای فعال کتابخانههای مشارکتی امداد و عمومی نهاد، همکاری در نصب صندوق صدقات در کتابخانهها و ... از دیگر تعهدات اداره کل کتابخانه های عمومی در راستای این تفاهم نامه است.
رضا مهرافروز، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) آذربایجانغربی ضمن تقدیر از اداره کل کتابخانه های عمومی آذربایجانغربی در همکاری در اجرای این طرح فرهنگی اظهار کرد: بحث مشاوره و روانشناسی، از ملزومات کار امداد و جز لاینفک این نهاد است که با هدف توانمندسازی افراد انجام میشود و اولین مرحله از توانمندسازی، توانمدسازی فکری و ذهنی است.
وی افزود: ۸۴ هزار خانواده حدود ۱۷٠ هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد استان هستند که از این بین ۱۸ هزار نفر دانشآموز هستند که با مشکلات فراوانی مواجه بوده و ۵۰ هزار خانوار بدسرپرست و بیسرپرست هستند که با مسائل متعددی روبرو هستند که باید به لحاظ فکری آرامش خاطر بیابند.
مهرافروز ادامه داد: با اجرای این طرح، فضایی برای ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره و حل دغدغههای فکری و ذهنی برای مددجویان و اعضای کتابخانههای عمومی ایجاد شد؛ همچنین با گسیل مددجویان به این مرکز فرهنگی، راهکاری برای انس بیشتر مددجویان و خانوادههایشان با این مرکز فرهنگی است.
مهران سلیمانی، رئیس سازمان روانشناسی آذربایجانغربی نیز در این مراسم اظهار کرد: یکی از معضلات جهان کنونی، آسیبهای روانی و اجتماعی هستند که در جنبه های دیگر زندگی نیز تاثیرگذار بوده و کل جامعه متاثر از آن خواهد بود.
وی افزود: خدمات روانشناسی و مشاوره در مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) به خاطر مشکلات و تجربیات زیستی افراد، ضرورت بیشتری دارد و در دسترس بودن این خدمات، یک اصل اساسی در روانشناسی است؛ افتتاح این مرکز اقدامی در راستای دسترس پذیری خدمات روانشناسی و ارتقا سطح سلامت روانی و اجتماعی در جامعه است و تحقق این مهم، نیازمند همگرایی سازمان مرتبط و ایجاد زیرساختهای قوی محسوب میشود.
سلیمانی اظهار کرد: هدف ما این است ارتباط و کار با گروههای مردمی را هدفمند کنیم و در همه ادارات امداد کشور، مشاور مستقر است و مالکیت شرکت رز صد در صد متعلق به امداد است.
وی از ارائه ۸۰۰ هزار نفر خدمات مشاورهای از آبان سال گذشته تاکنون خبر داد و به ۵۱۵ هزار جلسه خدمات مشاوره فردی، ۲۳ هزار آزمون روانسنج، شناسایی هزار و ۱۰۰ مورد حاد شامل فرار از منزل و آسیب به خود، برگزاری ۲۰۰ همایش اشاره کرد.
سلیمانی بیان کرد: از هزار و ۱۱۳ نفر همکار در سراسر کشور ۹۷۱ نفر روانشناس و مشاور هستند که ۱۲۸ نفر تحصیلات دکتری تخصصی و ۲۱۰ نفر پروانه نظام روانشناسی دارند.
وی ادامه داد: همچنین انجمن روانشناسان و مشاوران نیکوکار ایران در نظام روانشناسی راه اندازی و امکان کار خیر فراهم شده است.
انتهای پیام