هفته وحدت و میلاد پیامبر اکرم(ص) به عنوان نماد تفاهم و دوستی میان پیروان مکتب شیعه و اهل سنت، یادآور آن است که اسلام، دین برادری، محبت و اتحاد است و پیام وحدت راهنمایی برای تمامی مسلمانانی است که در سایه همبستگی و همکاری، بتوانند در جهت رشد و پیشرفت جامعه اسلامی گام بردارند، در این راستا ایکنای آذربایجانغربی گفتوگویی با ماموستا مامد کلشینژاد، امام جمعه اهل سنت ارومیه انجام داده که در ادامه میخوانید:
ایکنا_ نقش وحدت در پیروزی و ماندگاری انقلاب اسلامی چیست؟
طبق فرمایشات خداوند متعال در رابطه با وحدت، اتحاد و انسجام امت اسلامی واجب و بسیار ضروری است که در آیات قرآن به آن بسیار امر شده و در کتاب الهی آمده است: «منازعه، اختلاف و تفرقه ایجاد نکنید، زیرا در غیر این صورت آبرو و ابهت شما از بین رفته و دشمنان بر شما مسلط و پیروز خواهند شد»، و یکی از عوامل مهمی که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بهسزایی داشت وحدت اسلامی بود که توانست انقلاب را به ثمر برساند.
از اولین و با اهمیتترین توصیههای امام خمینی(ره) و بزرگان ایران به تمام افرادی که دوستداران انقلاب بوده و برای برچیده شدن رژیم طاغوت در کشور اسلامی تلاش کردند حفظ اتحاد و انسجام بود و همین رمز پیروزی انقلاب اسلامی شد و از این به بعد هم در ماندگاری، بقا و عزت آن میتواند تاثیر بهسزایی داشته باشد.
ایکنا_ علمای اهل سنت و تشیع در تدوام اتحاد مسلمانان چه نقشی دارد؟
علما به عنوان چراغ هدایت امتها و جوامع بشری از بدو تولد تا قیامت مطرح بودند و انسجام علمای اهل سنت و تشیع در پیشبرد اهداف اسلام نقش بزرگی دارد، علما از دیدگاه نبی خدا سه فراز بسیار مهم را دارند که شامل تبلیغ، تشریع و تخصیص میشود و علمای اسلام متخصص تبلیغ شرع هستند و از این سه زاویه باید به آن نگاه کرد و فارغ از مرزبندیهای قومی، قبیلهای و مذهبی، اتحاد اسلامی که از واجبات دینی، امر قرآنی و و دستور حق تعالی است علما به آن بپردازند و نسبت به وحدت، انسجام و آرامش و آسایش مردم احساس مسئولیت کنند.
ایکنا_ چگونه با وحدت و همدلی میتوان در برابر مستکبران و رژیم صهیونیستی ایستادگی و از جبهه مقاومت حمایت کرد؟
وقتی ما بتوانیم با هم تفاهم و تعامل داشته باشیم و مسائل موجود در زیر مجموعه فروعات مذهبی را به عنوان اهرم افتراقی و انحرافی مطرح نکنیم بلکه با در نظرگرفتن کلیات و اصول دینی و مذهبی، اتحاد و انیحام را در جامعه اسلامی کسب کنیم این امر میتواند به عنوان یکی از مهمترین بازوی توانمند در مقابل دشمنان و مستکبران جهان عمل کرده و موجب عزت، سربلندی و پیروزی امت اسلامی باشد.
ایکنا_ دولتمردان چگونه میتوانند اتحاد ملی را حفظ کنند؟
یکی از موضوعاتی که مطرح بوده این است که امت اسلامی تفرقه و اختلاف زیادی با هم ندارد و آنچه موجب سوءاستفاده دشمنان و خلق جنایات در بلاد اسلامی شده سکوت محافل بینالمللی و تعدادی از کشورهای اسلامی است که باعث زورگویی بیش از پیش رژیم صهیونیستی شده و دولتمردان جوامع اسلامی در برابر این ظلم سکوت اختیار کردند، در حالی که دولتمردان میتوانند قدرتی در جهاد ایجاد کنند که هیچکس به خود اجازه چشمداشت به منافع و سرزمین مسلمانان ندهند.
ایکنا_ چرا ایام تولد پیامبر به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است؟
پیامبر(ص) به عنوان اسوه حسنهای که میتواند الگوی تمام عیاری برای همه جوامع بشری باشد و وجود ایشان برای همه ادیان و مذاهب اسلامی و حتی مذاهب غیرمدون یک الگو است و میتواند محور وحدت و اتحاد جهان اسلام باشد برای همین روز ولادت نبی اکرم که در روز ۱۲ ربیعالاول به روایت اهلسنت و ۱۷ ربیعالاول به روایت اهل تشیع است به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
دشمن از اختلاف دو روزی که بین تشیع و تسنن بود میخواست سوءاستفاده کرده و به عنوان اهرم اختلافی مطرح کنند که امام راحل با درایت، آیندهنگری، بصیرت و جهانبینی آن را هفته وحدت اعلام کردند و هفته وحدت نمادی است تا مسلمانان باید در همه ایام سال وحدت خود را حفظ کنند.
ایکنا_ انگلیس و وهابیت در ایجاد تفرقه چه نقشی دارند؟
سالهای متمادی است که شاهد دسیسههای خصمانه و کثیف دشمنان به خصوص انگلیس نسبت به جهان اسلام و مسلمانان هستیم همه مستکبران جهان تلاش کردند که چهره مبارک پیامبر(ص) را با ایجاد گروههای مختلف تروریستی و افراطی در بین تشیع و تسنن خشن جلوه داده و دین اسلام را دین خشن معرفی کنند.
انگلیس زمانی که در تحقیقات خود به این نتیجه رسید که باید گروهی را برای تضعیف و از بین بردن اتحاد مسلمانان ایجاد کند، طبق سیاستهای همیشگی خود یعنی «تفرقه بیانداز و حکومت کن» موضوع وهابیت را پایهریزی و با سرمایهگذری فکری آن را اهرم اختلافی در جوامع اسلامی مطرح کرد در حالی که اهل سنت هیچوقت وهابیت و سلفیت را قبول ندارند و آنها را جزو اهل سنت نمیدانند.
ایکنا_ نقش وحدت در اقتدار ملی چیست؟
در طول تاریخ همیشه وحدت مایه اقتدار جهان اسلام امت اسلامی بوده است و در کشور ایران اتحاد بین اهل سنت، تشیع و آحاد جامعه میتواند اقتدار ما را افزایش داده و مانع نفوذ دشمنان شود، مقام معظم رهبری در سالهای اخیر در خصوص نفوذ دشمنان هشدارهای زیادی دادند و فرمایشات زیبایی را برای هوشیاری مسئولان و مردم مطرح فرمودند، باید با بصیرت نسبت به مسائل نگاه شود تا دشمنان از طریق نفوذ در بین افراد ضعیفالنفس در بین مردم و مسئولان ایجاد فتنه و تفرقه نکنند.
وحدت اسلامی جاری و ساری در بین آحاد جامعه میتواند اقدار و عزت ملی ما را افزایش داده و مانع نفوذ دشمن در سرزمین ما و اسلامی شود.
ایکنا_ نقش و تاثیر خدمات و اقدامات دولت سیزدهم و شهید جهمور در تقویت وحدت چه بود؟
درود و رضوان خداوند بر روح پرفتوح همه شهدا، به خصوص شهدای خدمت و شهیدجمهور باد، دولت سیزدهم برای ایجاد توازن بین شیعه و سنی حتی در بین مسئولان و برقراری عدالت اجتماعی و عدالت اقتصادی بسیار تلاش کردند تا ظلمی بر کسی روا نشود.
تلاش دولت سیزدهم بر آن بود که در مناطق محروم، مرزی و اهلسنت برای ایجاد اتحاد، انسجام و بازگرداندن اطمینان کامل از هیچ تلاشی دریغ نکنند که این امر نیاز به برنامهریزی، مداومت و استمرار داشت که امیدواریم دولت چهاردهم این مسیر را با قدرت و پرشتابتر ادامه دهد و برای جلوگیری از فرار مغزها و استعدادها اهتمام ویژهای داشته باشد و وحدتی که موجب ایجاد اعتماد و شتابدهنده پیشرفت است را بیشتر در این دولت شاهد باشیم.
گفتوگو از الناز نقیزاده
انتهای پیام